2018. Február 21. Szerda  Eleonóra

-1°C / 2°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Borbarangoló Kecskeméti Szent István Lions Clubbal

Február 23-án, pénteken este 18.30 órától rendezik meg a Kecskeméti Szent István Lions Club Borbarangoló című jótékonysági estjét, amelynek bevételét a vakok és gyengén látók támogatására ajánlják fel. 

2018.02.20. 11:16

Rekorddal zárt Kecskeméten a Seuso-kiállítás

Rekorddal zárt Kecskeméten a Seuso-kiállítás

Minden eddiginél több látogatót vonzott a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása Kecskemétre. A Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén korábban egyetlen tárlatot sem láttak ilyen rövid idő alatt ennyien.

2018.02.19. 19:15

A Bálvány utcától a GáBorozóig

A Bálvány utcától a GáBorozóig

Az országos Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás) Program regionális „Öröm a Zene” tehetségkutató és gondozó sorozat idei, 10. évada február 17-én, szombaton is örömmel várta az érdeklődő közönséget a Hírös Agóra nagytermébe, akik azonban rendkívül kis számban jelentek meg a fellépő amatőr zenekarok 20-20 perces koncertjein. Ennek ellenére a részben a Hangszeresek Országos Szövetsége által delegált – és a hallgatóság nagy részét kitevő – szakmai zsűri értékes tanácsokkal láthatta el a feltörekvő Kecskemét és környéki zenészpalántákat.

2018.02.19. 09:54

15 kép

Sántha Györgyre emlékeznek a Montázs esten

Sántha Györgyre emlékeznek a Montázs esten

2018. február 24-én, szombaton délután 16 órakor ismét Montázs est lesz a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermében. Sántha György kecskeméti költőre emlékeznek 130. születésnapja alkalmából.

2018.02.19. 08:05

Harminc társ-borrend vedégeskedett a lucullusi lakomán

A Kunsági Női Borrend hivatalos ünnepének választotta a Bálint napot, amikor is Balassi Bálintra, a reneszánsz művészetet újra virágzásnak indító költőre emlékeznek. Az idei programra 30 társ-borrend is elfogadta meghívást, akikkel szombaton az ókorba tettek irodalmi, zenei és gasztronómiai időutazást.

2018.02.17. 18:42

Bach vs. Bacchus a Hírös Slam Poetry-n

Hosszabb kihagyás után adott helyet ismét az Ifjúsági Otthon a – Szél Rebeka Anna (a Köztér/10 perc koordinátora) szervezésében megrendezésre kerülő – Hírös Slam Poetry versenynek, amely nagy népszerűségnek örvend a kötetlenebb irodalmi formák iránt érdeklődő fiatalok körében. A február 16-i akció két zsűritagja, Libor Zoltán, író, illetve Sárosi Gábor, színház rendező pontozták a „650 éves Kecskemét” témához kapcsolódó néhány perces szövegeléseket. A terjedelem tekintetében egy kivétel volt: Klaus Kellerwessel, a Bányai Júlia Gimnázium tanulója, aki egy sajátos mini dráma keretében adta elő performansznak is beillő szabad versét, mellyel el is nyerte a méltán megérdemelt első helyezéssel járó vándorkupát.

2018.02.17. 10:06

Ravasz László életét mutatja be a pénteken nyílt kiállítás

Ravasz László életét mutatja be a pénteken nyílt kiállítás

A XX. század talán legmeghatározóbb református lelkészének életéről nyílt kiállítás a Ráday Múzeumban pénteken. A Ravasz László református püspök életéről nyílt tárlat nem csak a hitéletről, de irodalmi tevékenységéről is mesél a látogatóknak.

2018.02.16. 18:39

16 kép

Leleplezték a Ládafiát a Ráday Múzeumban

Leleplezték a Ládafiát a Ráday Múzeumban

A kecskeméti Ráday Múzeum – emblematikusnak szánt – legelső(!) sajtótájékoztatóján vehettek részt a helyi médiumok újságírói, melynek során Fogarasi Zsuzsa, az intézmény igazgatója számolt be a 2017-es év eseményeiről, illetve az idei esztendő előkészületiről, terveiről. A vetítéssel egybekötött beszámolón az igazgatónőn kívül részt vett Kriston-Bordi Zsuzsanna, Mikulás Kata és Bencsik Orsolya is, akik múzeumpedagógusként, projekt felelősként vagy közönségszervezőként járulnak hozzá a Dunamelléki Református Egyházkerület egyre sokoldalúbb művelődési munkájához.

2018.02.16. 17:55

9 kép

Szakmai díjjal ismerték el Lehotay Juditot és a Debüt koncertsorozatot

Szakmai díjjal ismerték el Lehotay Juditot és a Debüt koncertsorozatot

Aki ismeri Lehotay Juditot, vagyis Judót, a Hetényi Közösségi Ház fiatal programszervezőjét, biztos volt benne, hogy budapesti kalandja után Hetényegyházán is képes lesz felpezsdíteni a kulturális életet. De azt azért senki nem gondolta, hogy egy éven belül akkorát gurít, ami kiemelkedő szakmai elismerésig juttatja új projektjét. Vajon ő maga igen? Erről is beszélgettünk.

2018.02.16. 14:59

170 éves Magyar Honvédség: rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek

170 éves Magyar Honvédség: rajzpályázatot hirdettek gyerekeknek

Az Alapítvány a 48-as Hősökért, a magyar Szablyavívó Iskola és a Katona József Múzeum rajzpályázatot hirdet 5-18 éves gyerekek számára abból az alkalomból, hogy 170 éves a Magyar Honvédség.

2018.02.16. 14:17

Élő adás