2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

12 órás áramszünet jön Kecskeméten

Szokatlanul hosszú, reggel 7-től, este 7-ig tartó áramszünetet jelentett be az áramszolgáltató Kecskemét két pontjára. Mutatjuk hol nem működnek majd a műszaki berendezések szerdán és csütörtökön.

2019.11.11. 20:00

Az ITK Holding Zrt. lehet a kecskeméti tömegközlekedés szolgáltatója

Egy budapesti székhelyű cég nyerte meg a kecskeméti buszok üzemeltetésére kiírt pályázatot, így az önkormányzat által létrehozott Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-vel 2020 januárjától ez a társaság végezheti majd a szolgáltatást.

2019.11.08. 15:36

Több mint 100 tanuló kezdheti meg a gyakorlati képzést a KÉSZ új tanműhelyében

Az egyre fokozottabban jelentkező munkaerőhiányra megoldásként saját gyakorlati képzőhelyet hozott létre a KÉSZ Csoport Kecskeméten. A tanműhely, amit kedden délelőtt adtak át, a magyar tulajdonú cégcsoport szakképzési stratégiájának első pillére. 

2019.10.07. 12:58

Teljesen átalakul az úttörő kecskeméti fejlesztési alap

A három év alatt 25 milliárd forintosra megnövelt Kecskemét Fejlődéséért Alapnál 10 milliárd forintos tőkeleszállítást rendelt el a magyar kormány egy friss kormányhatározat szerint és ezzel együtt jóváhagyta, hogy ezt a felszabaduló pénzt áttegyék az újonnan létrehozott Kecskemét Városfejlesztési Alapba. Teljesen átalakult tehát a visszatérítendő uniós forrásokból táplálkozó, az egész országban, sőt a kelet-közép-európai régióban úttörő projektnek számító konstrukció működése

2019.09.18. 16:58

Faültetés és tanterem átadás a Lánchíd Utcai Általános Iskolában

Az „Én” fám! Iskolás lettem címmel tartottak ma délután faültetést a Lánchíd Utcai Általános Iskolában első osztályosoknak. Az intézményben emellett két felújított termet is átadtak.

2019.09.12. 20:05

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tartott workshopot Kecskeméten

A magyar vállalatok az Európai Unió húzó gazdaságaihoz képest is kiemelkedő támogatást kapnak exporttevékenységükhöz, hangsúlyozta Kohut Balázs miniszteri biztos a Külgazdasági és Külügyminisztérium egész napos workshopján az Aranyhomok hotelben. A műhelynapon a térség gazdasági szereplői és a kormányhivatal, valamint járási hivatalok képviselői oszthatták meg egymással tudásukat.

2019.09.10. 14:03

Több milliárdos iskolafelújítás valósul meg Kecskeméten

9 iskola összesen több mint 2 milliárdos felújítása zajlik jelenleg Kecskeméten. A projektekre uniós forrásokat nyert az önkormányzat, de a kivitelezési költségek emelkedése miatt a városi költségvetésnek is jelentős plusz forrásokkal kell hozzájárulnia a munkálatokhoz. A polgármester szerint az iskolarekonstrukciók célja, hogy az intézmények megfeleljenek a gyökeresen átalakuló oktatási rendszer feltételeinek.

2019.08.30. 21:30

Elkezdődik a Vacsi köz útburkolatának felújítása

A mai napon elkezdődik a Vacsi köz útburkolatának felújítása a Bethlen körúttól a Sosztakovics utcáig, 1055 méter hosszon.

2019.08.27. 07:28

Indul a csatornázás a Tündérfürt és a Márai utcában

Két városrész egy-egy utcájában adták át augusztus 16-án szennyvízcsatornázásra a munkaterületet a kivitelezőnek a fővállalkozó illetve a későbbi üzemeltető BÁCSVÍZ Zrt. szakemberei és az önkormányzat illetékesei. A műkertvárosi Tündérfürt és a hunyadivárosi Márai Sándor utcában több, mint félszáz ott élő család életkörülményeit, komfortérzetét javítja majd a beruházás. 

2019.08.16. 16:16

Iskolakezdésre használhatjuk az aluljárót

Iskolakezdésre megnyílhat a Szolnoki úti aluljáró a személygépjárművek előtt is, novemberre pedig elkészülhet mellette a teljes, egy évig tartó, rendkívül összetett munkálatokat igénylő csomópont-átépítési projekt.

2019.07.31. 15:35

Kecskemét percről percre

Élő adás