2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az ITK Holding Zrt. lehet a kecskeméti tömegközlekedés szolgáltatója

Egy budapesti székhelyű cég nyerte meg a kecskeméti buszok üzemeltetésére kiírt pályázatot, így az önkormányzat által létrehozott Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.-vel 2020 januárjától ez a társaság végezheti majd a szolgáltatást.

Kedden rendkívüli közgyűlés keretében tárgyalja Kecskemét önkormányzata a helyi tömegközlekedés új rendszerét. A kiküldött előterjesztés szerint, az elmúlt hónapokban lezajlott pályázati eljárás eredményeként, a budapesti ITK Holding Zrt. lehet a befutó, amennyiben erre a képviselők többsége is igent mond. (A pályázati csomagot korábban 5 cég, köztük a DAKK Zrt. is megvásárolta.)

A tömegközlekedés területén Budapesten és Debrecenben is gyakorlatot szerzett cég 2020 májusáig 45 darab, egy évesnél nem régebbi, alacsonypadlós új gyártású járművet állít üzembe. Ez a cég biztosítja majd a buszvezetőket és vállalta azt is, hogy jövőre nem emeli szolgáltatási díjait.

A társaság a keddi rendkívüli Közgyűlésen részletesebben is bemutatkozik majd. Az ülést 11 órától a Kecskeméti Televízió élőben közvetíti.    

Élő adás