2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkészült a Béke Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Béke Általános Iskola energetikai korszerűsítése a Széchenyi 2020 program keretén belül. A beruházás során megvalósult az intézmény teljes homlokzati, pince és zárófödém szigetelése, a nyílászárók cseréje, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, amely egy napelemes rendszerrel is kibővült. A projekt 220.706.950,- Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra a TOP-6.5.1-15-KE-2016-00001 azonosító számon támogatási kérelmet nyújtott be a „Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája energetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítására, amely 220.706.950,- Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100%, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósult meg. A projekt célja, hogy csökkenjen az épület hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmény energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósult a Béke Általános Iskola utólagos homlokzati, pince, valamint zárófödém szigetelése, a vizes falszakaszokon a talajnedvesség elleni szigetelése, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővült.

A hatályos energetikai előírásoknak megfelelő kialakítás révén nem csupán a ráfordított energiamennyiség, hanem a környezet terhelése is csökken, miközben jelentős költségmegtakarítás érhető el. A felhasznált energiamennyiség mérséklődése a CO2, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését eredményezi, amellyel elérhetővé válnak a nemzeti környezet- és klímavédelmi célok.

Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárult az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesítette a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tett a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, fejlesztéseiben az energiatakarékos megoldásokban érdekelt, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra.

A projekt megvalósulása a www.kecskemet.hu oldalon követhető végig.

Élő adás