2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elkezdődtek a kivitelezési munkák a második Mercedes-gyár területén

Mint arról már a tegnap is beszámoltunk, hivatalosan is elindult a második Mercedes gyár építése Kecskeméten. Az ünnepélyes alapkőletételt követően a cég közzé tette a projekt részleteit, amelyből kiderül az is, hogy személygépjármű-gyár présüzemből, karosszériaüzemből, felületkezelő és összeszerelő üzemből áll majd. A gyár többek között alkalmas lesz önvezető elektromos autók előállítására is.

A Mercedes egymilliárd eurót fektet be új kecskeméti személyautó gyárába. Ez lesz az autóipari óriás első első full-flex gyára, amely teljes mértékben digitalizált, fenntartható termelést valósít meg.

A kivitelező munkák már el is kezdődtek a déli-iparterületen. Itt 54 futballpályányi területet építenek majd be. A kivitelezés során több mint 17.000 tonna acélt használnak fel. Ebből majdnem kétszer lehetne felépíteni a párizsi Eiffel-tornyot. Lesz majd présüzem, karosszériaüzem, felületkezelő és összeszerelő üzem. Több mint 2500-an dolgoznak majd az új gyártóbázison. Itt egyazon gyártósoron állíthatók majd elő a legkülönbözőbb járműmodellek a kompakt autóktól a hátsókerék-meghajtású limuzinon át az elektromos autókig. A kecskeméti telephely második gyárában dolgozók mindennapi munkáját tabletek, elektronikus kézi eszközök, okostelefonok és okosórák segítik majd.

A második Mercedes gyár 2021-től üzemel majd teljes kapacitással. 

Élő adás