2019. Január 17. Csütörtök  Antal

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két új közlekedési csomópont épül ki a plusz kétszáz millióból

Téves értelmezésen alapul a napi.hu ma megjelent cikke, amely arról szól, hogy Kecskemét városa újabb hibrid buszokhoz jutna.

A napi.hu sajnálatos módon félreértelmezte a Magyar Közlönyben megjelent határozatot - tudtuk meg Takács Valentinától, az önkormányzat kommunikációs vezetőjétől. A Magyar Közlönyben megjelent támogatás valójában az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projektre vonatkozik, amely évek óta tart. Ennek keretében annak idején valóban beszereztünk huszonöt hibridbuszt, illetve megvalósult a hetvenhét buszmegálló intelligens utastájékoztatási rendszerrel történő fejlesztése is.

A projektben számtalanszor voltak különböző ráemelések, újabb és újabb közlekedés fejlesztési beruházások finanszírozására. A Magyar Közlönyben megjelent plusz támogatás a legfrissebb. A mintegy kétszázmilliós ráemelés két csomópont közlekedésbiztonsági fejlesztését fedezi – nyilatkozta a hiros.hu szerkesztőségének Takács Valentina.

A képviselőtestület már korábban döntött arról, hogy a két fejlesztésre támogatási kérelmet nyújt be. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester akkor elmondta, a két új jelzőlámpás csomópont létesül Kecskeméten. Az egyik a Mindszenti körút - Mártírok útja kereszteződése, a másik pedig a Március 15-e utca és az Irinyi út forgalmas csomópontja lesz.

Élő adás