2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megújulnak Hetényegyháza útjai - Videóval

Közel 3 milliárd forint állami fejlesztési forrást kap Kecskemét a gazdaság-újraindítási alapból, ebből 1.2 milliárd forintot a hetényegyházi bekötőút építésére. A Hetényvezér utca folytatásának aszfaltozása is hamarosan elkezdődhet. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ma azt mondta stábunknak, hogy bár a Covid miatt egy kicsit le kellett fékezni, az a jó hír, hogy nem kellett lemondania a városnak fejlesztésekről.

A hetényegyházi útfejlesztések helyszíneire látogatott ma dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő. A településrész komoly megújulás előtt áll, amelynek fontos pillére a helyi vezetés és a térség parlamenti képviselője közötti együttműködés.

- Sajnos a Covid vírus egy kicsit megtorpanásra kényszerített bennünket a fejlesztések területén, de az a jó hír, hogy nem kellett lemondanunk fejlesztésekről. A kormányzati támogatásnak köszönhetően, parlamenti képviselő úr jelentős támogatásával, további források állnak rendelkezésre, hogy Hetényben azok a városfejlesztési elemek, amelyeket megterveztünk és elindítottunk, be tudjanak fejeződni - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

A hetényegyházi bekötőút építésére mintegy 1.2 milliárd forint állami támogatást kap Kecskemét a gazdaság-újraindítási alapból.

- A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek minden magyarországi településtől áldozatokat követeltek. A kormány ezeket a kieső iparűzési adóbevételeket és egyéb bevételeket pótolja. A 25 ezer fő alatti településeknél ez két részletben valósul meg. Június és október folyamán pótolja a kormány a kieső iparűzési adóbevételeket. A nagytelepüléseken, így Kecskemétnél is ez más módon valósulhat meg. Kecskeméten a már folyamatban lévő beruházásokhoz nyújt a kormány önerő-támogatást - mondta a helyszínen dr. Salacz László, országgyűlési képviselő.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy a bekötőút építéséhez szükséges kisajátítások befejeződtek. A közbeszerzést a nyár folyamán írják ki. Az aszfaltozási munkák várhatóan a következő év első felében valósulhatnak meg.

A Hetényvezér utca folytatásának aszfaltozása szeptemberben kezdődhet el. Hétfő óta a BÁCSVÍZ Zrt. dolgozik a helyszínen a vízhálózat felújításán. Ezek a munkálatok körülbelül három hónapig tartanak.

- Egy 1700 méter hosszú szakaszt építünk meg a lakosság, az önkormányzat és az állam támogatásával, közös finanszírozással. Ez az utca közvetlenül 134 családot szolgál ki, közvetetten pedig Heténynek egy jelentős ütőere, hiszen teljes hosszában végigmegy a Kossuth Lajos utca mellett, úgyhogy sok keresztező kis utcának és nagyon sok egyéb ide látogatónak is megkönnyíti a közlekedését ebben a városrészben - mondta a polgármester. 

Dr. Papp Zoltán, Hetényegyháza önkormányzati képviselője szerint komoly időszakon vagyunk túl, ami nagyon sok pénzt elvitt. Az élet azonban elindult.

- Most Hetényegyháza nagyon nagyot fog lendülni, mert itt bölcsőde, óvoda, minden fejlődni fog. Most lehet látni, mert remélem, hogy a lakosok érzékelik, hogy a Hetényegyházi út is megújulás alatt van, ami Kecskeméttel köti össze Hetényegyházát, ezt is újítják, úgyhogy nagyon sok munka folyik egyszerre. Kis türelmet kérek a lakóktól, hamarosan ennek vége is lesz, ahogy elkészülnek ezek a projektek - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Papp Zoltán, Hetényegyháza önkormányzati képviselője.

Kecskemét egyébként nemcsak a hetényegyházi bekötőútra kapott komoly támogatást az államtól. További 1.7 milliárd forintot fordíthat a város több önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítésére.

Élő adás