2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ombudsman is foglalkozik a Beretvás köz problémájával

Új szintre emelkedett Kecskemét-Kadafalva városrész egyik akut problémájának, a Beretvás köz forgalmának megoldása. Közben a körzet képviselője is egyeztet a Városházán az ott élők biztonsága érdekében.

December közepén, a körzet új önkormányzati képviselője, Leviczky Cirill által összehívott lakossági fórumon jelentették be helyi polgárok a Civilek Kadafalváért Egyesület létrejöttét. Mint a rendezvényen elhangzott, a szervezet célja a városrész fejlesztésének előmozdítása. Úgy tűnik, az aktivisták nem a levegőbe beszéltek, hiszen nem sokkal később levelet írtak az Alapvető Jogok Biztosának az egyik legsürgetőbb probléma, a Beretvás köz forgalmának megoldása érdekében. Az ott élők ugyanis lassan egy évtizede panaszkodnak az útszakasz állapota, a hatalmas kamion- és személyautó forgalom miatt.

Az ombudsman hivatala jelezte is a problémát az illetékes szerveknek. A Kecskeméti Rendőrkapitányságtól már a válasz is megérkezett. A felvetett problémák megoldásában lényegében nem ők az illetékesek, ám Kerti István kapitányságvezető azt ígérte, hogy az eddigieknél is gyakrabban ellenőrzik majd az útszakaszon a 30 km per órás sebességhatár, valamint az 5 tonnás súlykorlátozás betartását.

Közben az önkormányzati úttal kapcsolatban a Városházán is zajlanak az egyeztetések. Leviczky Cirill városrészi képviselőtől megtudtuk, hogy e héten is lesznek megbeszélések a városvezetéssel Kadafalva átfogó fejlesztéséről, és konkrétan a Beretvás köz biztonságosabbá tételéről is.   

Élő adás