2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

„Nyakvágós” per: 7 év börtön emberölés kísérletéért - Videóval

A Kecskeméti Törvényszék 7 év börtönre és 5 év kiutasításra ítélte azt az olasz állampolgár vádlottat, akit emberölés kísérletével és garázdaság bűntettével vádol a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ítélet lényege szerint az olasz állampolgár I. rendű vádlott 2018. november 4. napján egy kecskeméti szórakozóhelyen összeszólalkozott egy férfivel, akit megütött, majd megrúgni és megtaposni próbált. Emiatt a biztonsági szolgálat az épület elé kísérte. Az I. rendű vádlott ekkor a gépkocsijához ment, amiből magához vett egy kést. Időközben a szórakozóhely előtt dulakodás alakult ki olasz és magyar állampolgárok között (ennek az eseménysornak a II. rendű vádlott is tevőleges részese volt). Ezt észlelte az I. rendű vádlott, aki az ügy sértettét – dulakodás közben – nyakon szúrta, majd a helyszínről távozott. A kés az eljárás során nem került elő. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvisi beavatkozás mentette meg.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítésért, illetőleg emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértés megállapítása és a kiutasítás mellőzése érdekében fellebbezett. A Főügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges jogorvoslat bejelentésére.

A vádlott letartóztatását a Törvényszék fenntartotta.

A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Élő adás