2019. November 18. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

15 évet kapott a kábítószer-kereskdő

15 év börtönbüntetésre ítélték B. Ervint kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A férfi társtettes felesége 9 év börtönt, kiskorú gyermeke és rokona pedig 3-3 év javítóintézetet kapott.

Ítéletet hirdettek ma a Kecskeméti Törvényszéken annak a lajosmizsei családnak és jászladányi férfinek az ügyében, akik új pszichoaktív anyagnak minősülő, a köztudatban kristálynak, zsályának, herbálnak nevezett anyagot állítottak elő és értékesítettek Lajosmizsén. Az elsőrendű vádlott, B. Ervin beismerő vallomás tett.

Elismerte azt, hogy egyrészt kábítószert és mindféle más illegális drogot fogyasztott, illetőleg, hogy értékesített is illegális drogot, tagadta azonban, hogy ebben a feleségének, két fiatalkorú vádlott társának szerepe lett volna.  

B. Ervin vallomása szerint felesége nem is lakott otthon, így nem vett részt a kábítószer előállításában. A bíróság által lefolytatott bizonyítás során azonban a tanúk, akik lakókörnyezetükben élnek, egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy B.L. Jolán közös házukban élt férjével. A férfi 2014-től szerezte be az anyagot feleségének, a házaspár a kábítószer terjesztésével jutott jövedelemhez. B. Ervin 2015 októbere és 2016 márciusa között egy 39 éves jászladányi férfitől jutott a szerhez.  B. Róbert és B. Sándor kiskorú gyermekek abban működtek közre, hogy a vevőkhöz a megrendeléseket elszállították, az érte járó pénzt pedig átvették. A szerek terjesztését annak ellenére is folytatták, hogy tudták, hogy az általuk árult anyagoktól több személy is rosszul lett.

A bíróság az elsőrendű vádlottat, visszaesőt, halmazati büntetésül 15 év szabadságvesztésre és 10 közügyektől eltiltásra ítéli azzal, hogy a kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtás fokozata fegyház.

A bíróság B.L. Jolánt 9 év szabadságvesztésre, és 7 év közügyektől való eltiltásra, Cs. Zoltán jászladányi férfit 4 év szabadságvesztésre ítélte. A két kiskorú gyereknél pedig  3-3 év javítóintézeti nevelést rendelt el.

Élő adás