2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

15 hónap börtönre ítélték a 90 éves néni kifosztóját

A Kecskeméti Járási Ügyészség ma (péntek) kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 23 éves kecskeméti férfit, aki augusztus 30-án a belvárosban kifosztott egy 90 éves asszonyt. A Kecskeméti Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottat, első fokon bűnösnek mondta ki és 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Mint azt már korábban megírtuk, a vádlott augusztus 30-án este Kecskemét belvárosában észrevett egy idős asszonyt, aki egy szatyorral a kezében hazafelé tartott. El is határozta, hogy megszerzi a szatyorban lévő értékeket. A bot segítségével gyalogoló 90 éves sértett idős kora és egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy védekezzen.

A szatyorban élelmiszer, aprópénz és személyes tárgyak voltak összesen mintegy 50.000 Ft. értékben. A vádlott a menekülése közben a szatyrot a közelben eldobta, csak az élelmiszereket és egy 100 forintos pénzérmét vitt magával, így a kár nagy része megtérült.

A vádlottat a kecskeméti rendőrök néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kecskeméti Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban szeptember 27-én bíróság elé állította.

 A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a többszörösen büntetett előéletű vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki és 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Élő adás