2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Agyba - főbe verték a férfit

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt négy román állampolgárságú férfi ellen, akik 2018. február 10-én éjjel egy kecskeméti tanya előtt szerszámnyelekkel és szúrószerszámokkal úgy megvertek egy ballószögi férfit, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a négy magyar származású, román állampolgárságú férfi Magyarországon alkalmi munkásként dolgozott. 2018 februárjában egy kecskeméti tanyát béreltek több társukkal együtt, ahonnan reggelente egy kisbusszal indultak dolgozni.

2018. február 10-én éjjel az ügy sértettje, egy ballószögi férfi a feleségével és az egyik barátjával együtt gépkocsival tartottak haza egy családi rendezvényről. A sértett és barátja ittasak voltak, ezért a sértett felesége vezetett. Út közben azonban a sértett barátja rosszul lett, ami miatt lehúzódtak az útról a vádlottak által bérelt tanya előtt.

Erre felfigyeltek a vádlottak is, akik azt hitték, hogy a sértett és barátja a kisbuszt akarják ellopni. Kérdőre vonták a sértettet, aki kötekedő stílusban válaszolt, így vitatkozni kezdtek. Ennek során a vádlottak szerszámnyeleket vettek magukhoz, két vádlottnál szúrószerszám is volt. A vita hevében a négy vádlott a sértettre támadt, míg a sértett bokszoló állást felvéve az egyik vádlottat ököllel arcon ütötte.

Ezután egy másik vádlott egy szerszámnyéllel nagy erővel, kétszer a sértettet mellkason és lábon ütötte, mire a sértett hátrálni kezdett és menekülni próbált. A vádlottak azonban a ház közelében utolérték őt és körbevették. Testszerte ütlegelték és rugdosták az időközben földre kerülő férfit, illetve a felkarján és a combján meg is szúrták.

A sértett feleségének kétségbeesett kiáltozására végül a vádlottak abbahagyták a bántalmazást, majd a sértettet a felesége a gépkocsijukkal kórházba szállította. A sértett a bántalmazás miatt a fején és testszerte könnyebb és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, de a vádlottak két bordáját is eltörték. A bordatörések miatt életveszélyes sérülésként légmell alakult ki.

A szabadlábon védekező vádlottakat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Élő adás