2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az edzőteremben árulta a doppingszereket

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 40 éves kecskeméti férfinek a letartóztatását, akit üzletszeren elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettével gyanúsítanak. A gyanú szerint az edzőteremben árulta a testépítőknek a doppingszert idén februárig.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. november 28., 2018. december 5., valamint 2019. február 4. napján egy edzőteremben tiltott teljesítményfokozó szereket értékesített amatőr szinten testépítéssel foglalkozó és az edzőteremben sporttevékenységet folytató személynek. A különböző készítmények Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, illetve nevesítve szerepelnek a dopping elleni egyezmény mellékletében.

A járásbíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított a bizonyítást jogellenesen befolyásolná, illetve a bűnismétlés veszélye is fennáll. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis a bűncselekményt rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el, legális jövedelemmel nem rendelkezik, az elmúlt években jövedelemadó bevallást sem nyújtott be. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

 

 

Élő adás