2019. November 13. Szerda  Szilvia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az ügyészség börtönbüntetést javasol a párizsi utat szervező csaló tanárnő ügyében

Két tanú kihallgatásával folytatódott az egyik kecskeméti gimnázium tanárának az ügye, aki egy franciaországi kirándulást szervezett diákjai és külsősök számára. Az utazást minden jelentkező kifizette, de a vádlott az utolsó pillanatban lemondta a kirándulást, a befizetett összegeket pedig két ember kivételével senkinek nem adta vissza.


Két tanút hallgattak ki ma a Kecskeméti Járásbíróságon, egy helyi gimnázium 45 éves tanára ügyében. A vád szerint a pedagógus 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást szervezett, amelyen a diákokon kívül külsősök is részt vehettek. A vádlott úgy hirdette meg az utazást, hogy a 45.000. forintos részvételi díj magában foglalja szinte  az összes költséget.

A kirándulásra 213 fő jelentkezett, akik a vádlottnak személyesen, vagy a bankszámlájára fizették be a részvételi, illetve biztosítási díjat. Ez több mint 9 millió forint volt.

A tanárnő az utazást megelőző napon e-mail-en keresztül lemondta a kirándulást arra hivatkozva, hogy a jelentkezők egy részétől nem kapta meg a szükséges adatlapjukat, emiatt a diákcsoportos kedvezménytől várhatóan elesnének, így a kirándulás költségei jelentősen megnőnének. A pedagógus azonban se szállást, se közlekedési eszközöket nem foglalt le.

A vádlott megígérte, hogy a részvételi díjakat maradéktalanul visszafizeti a jelentkezőknek, azonban ez két résztvevőn kívül azóta sem történt meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Előzmény:

Utazás ígéretével több milliót csalt ki áldozataiból egy kecskeméti tanárnő?
Őrizetben a franciaországi utat szervező tanárnő
Meghiúsult párizsi út: "Senkit sem akartam becsapni"
Sértettek és tanúk kihallgatásával folytatódott a csaló kecskeméti tanárnő ügye

Kecskemét percről percre

Élő adás