2020. Április 9. Csütörtök  Erhard

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bíróság előtt a pancser kocsitolvaj

Kedd délután tartották annak a férfinak a tárgyalását, aki ellen jármű önkényes elvétele és többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A 26 éves ágasegyházi férfi tavaly júniusban korábbi munkaadójától egy tehergépkocsit kötött el, majd pár nappal később egy autómosóból akart egy járművel kitolatni, de sikertelenül.

Több lopási kísérlete is volt a 26 éves ágasegyházi férfinak, aki először alkalmi munkahelyéről kötött el egy platós teherautót. H. Gy. tavaly júniusban elvitte munkáltatója nyitott, 2.5 millió forint értékű tehergépjárművét. Tudta, hogy az indítókulcsot az ülés alatt tárolják, és, hogy a forgalmi engedély is az autóban van. Kihasználva a helyismeretét, zavartalanul kihajtott a telepről. Az engedély nélkül használt jármű azonban lerobbant az egyik Kecskemétről kivezető útszakaszon.

Négy nappal később, június 18-án bement a Jókai utcai autómosó irodahelyiségébe, ahonnan elvitte egy 900.000 forint értékű személygépkocsi indítókulcsát. Megpróbálta ellopni a járművet, azonban a parkolóban nekitolatott egy oszlopnak és összetörte a kocsi hátsó csomagtartóját, valamint a lökhárítóját. Ezzel további többszázezer forintos kárt okozott. A vádlott ezután visszacsempészte az autó indítókulcsát, és elvitte egy másikét, amellyel elhajtott a helyszínről. Végül a nyomozóhatóság még aznap igazoltatta.

A férfi a két eset előtt és közben is megpróbált behatolni az egyik Budai utcai társasház első emeleti lakásába. A teraszajtót a szomszédos építkezésen talált feszítővassal próbálta befeszíteni június 10-én és 17-én, hogy onnan ellopjon egy laptopot és más műszaki cikket, amit az ablakból látott. Ez azonban egyik alkalommal sem sikerült neki.

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és többrendbeli lopás bűntette miatt az ágasegyházi férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott tárgyalását júniusban folytatja a Kecskeméti Járásbíróság.

Korábbi cikkünk: 

Pancser tolvaj: összetörte a lopásra kiszemelt kocsit

Élő adás