2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bosszúból összekarcolta a feleség autóját

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy kecskeméti nő ellen, aki 2020. április 26-án reggel bemászott volt élettársa kecskeméti házának udvarába és egy csavarhúzóval bosszúból összekarcolta a férfi feleségének az autóját, amivel 270.000 forint kárt okozott.

A vádirat szerint a rongálással vádolt nő és volt élettársa néhány hétig éltek együtt, majd a férfi a kapcsolatot lezárva visszament a feleségéhez. A vádlott azonban nem tudott belenyugodni a szakításba. 2020. április 26-án reggel megjelent a volt élettársa kecskeméti házánál, majd a nádkerítésen keresztül bemászott az udvarra. A ház melletti nyitott kamrából a vádlott kivett egy csavarhúzót és azzal az udvaron parkoló, lezárt autóhoz ment, ami a volt élettársa feleségének a tulajdona.

A vádlott a gépkocsi burkoló elemeit - az utastér tetejét kivéve - körben az alapozó festésig összekarcolta. A vádlott ezzel szándékosan megrongálta az autó ajtajait, sárvédőit, a motorháztetőt és a csomagtér ajtaját.

A rongálás után a vádlott kimászott a kerítésen és a kerékpárjával elhajtott a helyszínről. A vádlott a rongálással 270.000,- forint okozott, ami az eljárás során nem térült meg. A sértett kérte a kárának a megtérítését.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekményt, őt a járási ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Az ügyész próbára bocsátást indítványozott a vádlottal szemben azzal, hogy a bíróság kötelezze a rongálással okozott kár megtérítésére is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Élő adás