2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Decemberre napolták a nyakvágós pert

Nem kívánt vallomást tenni a vádlott, ezért bizonyítási eljárással bővített tárgyalással folytatódik a „nyakvágó” olasz férfi ügye. Erről döntött a mai előkészítő ülésen Fodor Endre bíró a Kecskeméti Törvényszéken.

Kéz- és lábbilincsben érkezett a Kecskeméti Törvényszéken ma tartott előkészítő ülésre M. T. P. olasz állampolgár, akit a nagy port kavart tavaly novemberi, Goose Bárban történt késeléssel és egy másik ember bántalmazásával vádolnak. Az előkészítő ülésnek, mint viszonylag új jogi eszköznek az a szerepe, hogy ha a vádlott – egyebek mellett – elismeri a bűnösségét, lemond a további tárgyalás, bizonyítási eljárás jogáról, akkor rövid úton, akár a rendelkezésre álló iratokból is meghozható az ítélet.

M. T. P. azonban nem kívánt vallomást tenni, ezért Fodor Endre bíró december 9-ére kitűzte a hagyományos tárgyalás első napját, ahová tanúként beidézik a megkéselt és a bárban megvert sértetteket is.

Az előkészítő ülésen felolvasott vádirat szerint M. T. P. a bűncselekmény időszakában vállalkozói tevékenységet folytatott Magyarországon, főként Kecskeméten és Kiskunfélegyházán tartózkodott.

2018. november 4-én, éjfél után 10 perccel több olasz és magyar ismerősével megjelent a kecskeméti Goose Bárban tartott diszkóban. A helyiségben szórakozott a későbbi sértett, P. Roland is egy külön társaságban, de bent nem alakult ki vita közöttük. A vádlott nem ivott, Roland azonban ezen az esetén meglehetősen sok szeszt fogyasztott.

Hajnal három körül aztán rendbontás miatt biztonságiak kikísérték az egyik olaszt. Ezt követően a vádlott összeszólalkozott egy kecskeméti férfival, akit kétszer úgy fejen ütött, hogy a szintén erősen ittas vendég a földre esett, M. T. P. pedig rúgott és taposott a mellkasa felé. Erre a biztonságiak őt is kivitték, mire a bántalmazott ember utána rohant, de egy hátulról érkező olasz a lépcsőről kilökte az utcára. Ő még viszonylag szerencsésen megúszta, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A komoly gond azonban csak ekkor kezdődött. A kikísért M. T. P. az utca túl oldalán parkoló Bentley-jéhez sietett, ahol egy körülbelül 8 cm-es pengehosszúságú – az eljárás során egyébként meg nem talált – kést vett magához, és elindult vissza a bár bejáratához.

Társai ugyan próbálták feltartóztatni, de ellökte őket. Közben a megvert férfit utcára taszító olaszt is kivezették a szórakozó hely elé, aki után többen is kitódultak a kijáraton, megpróbálták elkapni, megütni. Ezt meglátta a vádlott, és nekirontott a köztük lévő P. Rolandnak, aki nem vette észre először, hogy kés van a támadónál, ütve, rúgva próbált védekezni. Eközben M. T. P. fartájékon és háton szúrta az ügy sértettjét, majd egy mély, 12-15 centiméter hosszú, visszereket átmetsző vágást ejtett a nyakának a bal oldalán. A késelést követően a vádlott néhány ismerősével autóba ült, és eltávozott a helyszínről. A súlyosan megsérült P. Rolandhoz mentőt hívtak, az ügyész szerint csak a gyors és szakszerű beavatkozás mentette meg életét. A vádlottat végül kiskunfélegyházi tartózkodási helyéről állították elő rendőrök, s azóta is előzetes letartóztatásban tartják.

Az ügyészség emberölési kísérlettel és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal vádolja M. T. P.-t, előbbi alapesetéért 5-15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A másodrendű vádlottat próbára bocsátották
Az ügy másodrendű, garázdasággal vádolt, magyar állampolgárságú vádlottját – aki a biztonsági kamerák felvételei szerint szintén ott dulakodott a többiekkel a bár előtt, meg akarta ütni az egyik olaszt, és eldobta a bejárást szabályozó kordont – a Kecskeméti Törvényszék az előkészítő ülésen 2 évre próbára bocsátotta, miután a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ez a döntés jogerős.

Kapcsolódó cikkeink:

Emberölés kísérlet Kecskeméten

Elvágta a férfi torkát, emberölési kísérlet miatt emeltek vádat az olasz késelő ellen

Millimétereken múlt az élete

Élő adás