2019. Október 19. Szombat  Nándor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egyre nagyobb bajban van Aurelio

Emberrablással vádolják a a korábbi ValóVilág győztes Aurelio Caversacciot. A ValóVilág korábbi győztese úgy érzi, elárulta, hátba támadta őt gyermekkori jóbarátja - többek között ez is kiderült az ügy kecskeméti tárgyalásán.

A korábbi ValóVilág-győztest emberrablással vádolják, amelyért akár 8 éves börtönbüntetést is kaphat. Az előkészítő ülésen az ügyész a beismeréséért két év letöltendő börtönt és két év közügyektől való eltiltást ajánlott fel, ám Aurelio nem fogadta el az alkut – nem úgy a harmadrendű vádlott, N. G., aki elismerte a bűnösségét és terhelő vallomást tett régi barátjára. Ezzel rács mögé küldheti Aureliót, aki árulásként éli meg a történteket - írja a blikk.hu.

– Tizenöt éves korunk óta elválaszthatatlanok voltunk, és most elárult a legjobb barátom – mondta szomorúan a Blikknek Aurelio, aki bő félóra alatt óriási változáson esett át: a bíróságra még mosolyogva érkezett, majd egyre feszültebbé vált, végül a könnyeit sem tudta visszatartani a bíró előtt, s az ügyvédjének kellett nyugtatnia.

– Kétszer tett vallomást a rendőrségen, de akkor még az igazat mondta. Az előkészítő ülésen derült ki, hogy ellenem vall. Azt hittem, rosszul hallok, nem akartam elhinni. Előtte még beszélgettünk a folyosón, de nem mondott semmit. Ekkora árulást meg sosem éltem át, nem is értem, miért tette, ki beszélte rá erre? – magyarázta Aurelio, akinek egykori barátja tegnap már csak tanúként jelent meg a tárgyaláson, s már nyoma sem volt köztük a valamikori kiváló kapcsolatnak, sőt, kezet sem nyújtottak egymásnak.

A vád szerint Aurelio és több barátja 2017 őszén egy vidéki kocsma előtt az autójukba kényszerítettek egy férfit, aki állítólag korábban meglopta a VV-szereplőt: közel 200 ezer forintot lopott ki az alvó férfi zsebéből. N. G. úgy vallott, ő és a másodrendű vádlott fogták le L. K.-t, amíg Aurelio ütötte a fiatal férfit, aki nem önszántából tartott velük a továbbiakban.

A vádlottak padján ülő Aurelio az eset óta először találkozott a sértettel, aki más bűncselekmény miatt elzárás alatt van a kecskeméti börtönben, így bilinccsel a kezén állt a bíróság elé. Bár L. K. korábban visszavonta a vallomását, a bíróságon újra azt állította, meglopta az ismerősét, de Aurelio és barátai megverték, illetve akarata ellenére egy autóba tették.

– Egyértelmű, hogy hazudik, nem bántottuk! – ágált Aurelio. – Jó gyerek ő a szíve mélyén, nem akartam neki rosszat, ezért nem is jelentettem fel... Furcsa volt találkozni vele, de nem kavart fel annyira, mint az, hogy szembesülnöm kellett a barátom vallomásával, ami miatt akár börtönbe is kerülhetek.

Aurelio jogi képviselője úgy érzi, nem reménytelen a helyzet.

– Mivel a sértett azt mondta, bár félt, de egyetlenegy mozzanat során sem érezte magát elrabolva a történtekkor, sőt, bizonyos esetekben ő kezdeményezte, hogy együtt utazzanak a vádlottakkal, akár módosulhat is a vád ügyfelem ellen a tárgyalás során – mondta a Blikknek dr. Pokker Zoltán.

Élő adás