2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Előzetes letartóztatásban a félegyházi tolvaj

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 25 éves kiskunfélegyházi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint lopni próbált egy kiskunfélegyházi élelmiszerboltból, majd tettenérését követően dulakodott az áruház biztonsági őrével.

A gyanú szerint a férfi 2018. április 6-án 15 óra 45 perc körüli időben egy kiskunfélegyházi áruházban 10.000.- Ft értékben szeszes italokat rejtett a ruházatába, majd a kasszához ment egyéb árukat kifizetni. Ezt követően az elrejtett termékek árának kifizetése nélkül megpróbált távozni az üzletből, azonban az áruház biztonsági őre észlelte a lopást és felszólította, hogy menjen vele az irodába.

A gyanúsított ennek nem tett eleget, a kijárat felé indult, amelyet a biztonsági őr megpróbált megakadályozni, amelyre a gyanúsított őt nagy erővel, két kézzel ellökte. A biztonsági őr ettől megtántorodott és a gyanúsított kabátjába kapaszkodott. A gyanúsított megpróbálta lerázni magáról a biztonsági őrt, majd dulakodás alakult ki köztük, amelynek során a gyanúsított még az egyik vásárlót is fellökte. A gyanúsított kihasználta azt, hogy a biztonsági őr a vevőnek nyújtott segítséget és elmenekült a helyszínről.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (2-8 évig tartó szabadságvesztéssel) fenyegetett  bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított ellene fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Élő adás