2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elzárásra ítélték a „kétjobblábas” cipőtolvajt

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé tegnap (csütörtökön) azt a 38 éves kecskeméti férfit, aki szeptember 14-én egy kecskeméti áruházból két jobblábas cipőt lopott. 90 nap elzárásra ítélték – de az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

A többszörösen büntetett előéletű férfi szeptember 14-én délután egy kecskeméti áruházban a vásárlótérben elhelyezett lábbelik közül két jobblábas cipőt vett magához, hogy ellopja azokat. Kiszakította belőlük az áruvédelmi eszközöket, majd a lábaira húzva a cipőket, távozott az üzletből. A vádlott a saját, „régi” cipőit az üzletben rejtette el.

Az üzlet biztonsági őrei azonban leleplezték a lopást, és értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások a vádlottat elfogták és előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A vádlott a lopással közel 30.000 forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg, mivel az áruvédelmi készülékek kiszakítása miatt a cipők eladhatatlanná váltak.

A vádlott a lopáskor ittas volt, tettére nem tudott magyarázatot adni. A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban 2019. október 3-án bíróság elé állította. Az ügyész a vádlottal szemben – az előéletére is figyelemmel – végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a vádlottat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás vétségében, és 90 nap elzárásra ítélte. A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosbításért, börtön és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett, ugyanis a többszörös és különös visszaeső vádlott ráadásul feltételes szabadság hatálya alatt lopta el a cipőket, így az ügyészség szerint a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni.

Élő adás