2019. Július 24. Szerda  Kinga, Kincső

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Felfüggesztett börtön állatkínzásért

Egy 31 éves kiskunhalasi nő internetes fórumokon hirdette kutyaiskolájának szolgáltatásait, de a szükséges engedélyekkel, szakismeretekkel nem rendelkezett. Olyannyira, hogy három saját kutyája közül egyet el kellett altatni  (mivel támadóvá vált), két másik pedig kórosan lesoványodott, kiszáradt. 

A Kecskeméti Törvényszék – a bűncselekmények minősítésének pontosítása mellett – helybenhagyta a Kiskunhalasi Járásbíróság 2017. június 20. napján kihirdetett ítélettét, melyben a  vádlottat (31 éves kiskunhalasi nő) állatkínzás miatt 1 év -végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre, valamint 3 év -a kutyák rehabilitációjával, képzésével kapcsolatos - foglalkozástól  eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott terjesztett elő fellebbezést.

Az ítélet lényege szerint a vádlott internetes fórumokon hirdette kutyaiskolájának szolgáltatásait (bull fajtájú kutyák képzése, szocializációja, rehabilitációja). A vádlott a szükséges engedélyekkel, szakismeretekkel nem rendelkezett. A vállalkozást egy kiskunhalasi tanyán működtette.

Az ügy tárgyát képező kutyákat a vádlott nem megfelelő körülmények között tartotta, velük szakértelem nélkül foglalkozott. Ennek következtében az egyik ebet el kellett altatni  (mivel kezelhetetlenné, veszélyessé, támadóvá vált). Két másik kutya kórosan lesoványodott, kiszáradt (az életét állatmentők megmentették).

Élő adás