2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Feltételesen volt szabadlábon, kifosztott három asszonyt

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy büntetett előéletű férfi ellen, aki 2020 augusztusában Kecskemét utcáin három idős asszonyt fosztott ki, készpénzt, mobiltelefonokat és egyéb dolgokat zsákmányolt tőlük.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 8-án reggel Kecskeméten, a Zöldfa utcában kerékpárral egy szintén biciklivel közlekedő, 67 éves asszony mellé hajtott. Ezután a sértett kerékpárjának első kerekét megállítva, kikapta az asszony szatyrát és azzal elhajtott.

A szatyorban a sértett mobiltelefonja, két pénztárcája, az egyik tárcában 2.000 forint készpénz, valamint az idős asszony iratai voltak összesen 15.000 forint értékben. A férfi csak a pénzt és a telefont tartotta meg, a többi dolgot eldobta, amelyek visszakerültek a sértetthez. Az ellopott pénz és a telefon azonban nem került elő.

A vádlott ugyanezzel a módszerrel egy nappal később a Szent István körúton egy 77 éves asszonyt fosztott ki, ekkor egy táskát zsákmányolt, benne a sértett készpénzével, szemüvegével, kulcscsomójával és az irataival. A több mint 22.000 forint nagyságú kár nem térült meg.

A vádlott elkövetett egy harmadik kifosztást is: 2020. augusztus 10-én délelőtt a Reile Géza utcában egy 72 éves asszonyt szemelt ki, aki a bevásárló kocsiját húzta maga után, amire fel volt akasztva a táskája. A gyalogosan közlekedő vádlott leszakította az idős sértett bevásárló kocsijáról a táskát és azzal együtt elfutott. A táskában a sértett pénztárcája, iratai, bankkártyája, 15.000 forint készpénze és a mobiltelefonja volt összesen 45.000 forint értékben.

A kár a harmadik kifosztás esetében sem térült meg, mindhárom sértett kérte az elszenvedett kár megtérítését. A vádlottat még augusztus 10-én elfogták a kecskeméti rendőrök, jelenleg letartóztatásban várja a tárgyalást. A különös visszaesőnek minősülő vádlott egy rablás miatt kiszabott börtönbüntetésből volt feltételes szabadságon, amikor elkövette a kifosztásokat.

A járási ügyészség a vádlottat 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Ha elítélik, a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni és a kiszabandó börtönbüntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Élő adás