2018. Augusztus 16. Csütörtök  Ábrahám

17°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Folytatódott a "Halálkamion-ügy"

A vádlottak észrevételeivel és egyes vádpontokhoz kapcsolódó telefonbeszélgetések lejátszásával folytatódott a „Parndorfi-ügy” tárgyalása. A másodrendű vádlott azt állítja, sem ő, sem a sofőr nem tudták, miért dörömbölnek hátul a raktérben.

Folytatódott a

A mai tárgyalási napon az I., a II., az V. és a VI. rendű vádlottak észrevételeire és a titkos információgyűjtés során a XIX. és XX. vádponthoz kapcsolódóan, 2015. augusztus 17. és 18. napján rögzített telefonbeszélgetések lejátszására, illetve magyar nyelven történő ismertetésére került sor.

Az I. rendű vádlott észrevételében az V. rendű vádlottnak a bűnszervezetben betöltött vezető szerepéről nyilatkozott, mely során állítása szerint az V. rendű vádlott fő feladata a szállítójárművek beszerzése és az embercsempészés végrehajtására alkalmas műszaki felkészítése volt.

Az I., a II. rendű vádlottak és a Németországban jogerősen elítélt sofőr közötti telefonbeszélgetések lejátszására és ismertetésére került sor. A XIX. vádpont szerint a bűnszervezet tagjai 2015. augusztus 17-én 81 fő harmadik országbeli – köztük 32 kiskorú – állampolgárt szállítottak Magyarországról Németországba. Az I. és a II. r. vádlott ún. előfutóként a rendőri jelenlét figyelésével biztosította a szállító járművet.

A vádlottak közti beszélgetések során már felmerült, hogy a szállítójármű rakterében kevés oxigéndús levegő volt, amelyet a csempészett személyek dörömböléssel jeleztek a sofőr számára. A II. rendű vádlott elmondta, hogy sem ő, sem a sofőr nem tudta azt, hogy miért dörömbölnek a szállított személyek. A sofőrt a német hatóság tagjai elfogták és a Drezdai Tartományi Bíróság 4 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az I. és a II. rendű vádlottnak ekkor sikerült elmenekülnie a hatóságok elől.

A csütörtöki tárgyalási napon szintén a titkos információgyűjtés során lehallgatott – több, mint 18 óra hosszúságú – telefonbeszélgetések lejátszásának folytatására kerül sor.

Élő adás