2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Gyógyszerhamisítás miatt kell felelnie

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2019 januárjában megszerzett 14 doboz, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, majd azokat a mit sem sejtő szomszédjánál tárolta, amíg a rendőrök le nem foglalták.

A vádlott 2019. január 15-e előtt egy ismeretlen személytől megszerzett 14 doboz olyan gyógyszert, ami Magyarországon nincs engedélyezve. A vádlott a gyógyszereket 2019. január 15-én délelőtt egy zárt kartondobozban átvitte a szomszédjához, aki azt a háza melléképületébe vitte. A szomszéd nem tudta, hogy mi van a kartondobozban.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. január 15-én délután házkutatást tartottak a szomszédnál, aminek során megtalálták és lefoglalták a gyógyszereket. A szomszéd ekkor elmondta az egyenruhásoknak, hogy a gyógyszereket a vádlott hozta oda.

A 14 doboz gyógyszer meghaladja a személyes szükségletet kielégítő mennyiséget, ezért indokolatlan mennyiségnek minősül.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja és tárgyalás mellőzésével emelt vádat vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntetni.

Élő adás