2019. Július 24. Szerda  Kinga, Kincső

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csak bűnügyi felügyelet alá helyezték a szombati buszrongálót

Családi okok miatt előzetes letartóztatás helyett egyelőre két hónap bűnügyi felügyelet alá került az a férfi, aki szombat éjjel tört fel négy buszt Kecskeméten. A gyanúsított feltehetően bódult állapotban hajtotta végre a bűncselekményeket, mintegy másfél millió forint kárt okozva.

Bilincsben várta ma a tárgyalását az a 25 éves ceglédi férfi, aki szombat éjjel vélhetően tudatmódosító hatása alatt tört fel és rongált meg négy buszt az egyik kecskeméti buszpályaudvar parkolójában. A vezető oldali üvegeket betörte és a pénztárgépeket is megrongálta. Végül az egyik buszt saját kulcsával be is indította, de a pályaudvar biztonsági őre tetten érte, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig.

– Az ügyészség a visszaeső minősülő, többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását azért indítványozta, mert a vele szemben korábban kiszabott börtönbüntetésből feltételes kedvezménnyel szabadult, és ezen feltételes kedvezmény alatt követte el a mostani rongálás és jármű önkényes elvitelének a kísérletét – mondta dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Az ügyészség úgy vélte, hogy a férfi újabb bűncselekményeket követne el, ha szabadlábon maradna. A bíróság azonban enyhébb ítéletet hozott, mindössze bűnügyi felügyeletet rendelet el, arra hivatkozva, hogy nincs, aki vigyázzon a férfi 5 éves gyermekére és mozgásképtelen édesanyjára. Ennek megfelelően lakóhelyén, Cegléden szabadon mozoghat, csak a rendőrségen kell lejelentkeznie bizonyos időnként. A települést azonban csak engedéllyel hagyhatja el.

– A bíróság az ügyészi indítvánnyal eltérően a férfinek a bűnügyi felügyeletét rendelte el 2 hónapra. A nyomozási bíró végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, a fellebbezésről pedig a törvényszék fog másodfokon dönteni – tette hozzá a helyettes szóvivő.

A férfi mintegy másfél millió forint kárt okozott. A gyanúsított akár 4 és fél éves szabadságvesztést is kaphat. A nyomozás jelenleg folyamatban van.

Kapcsolódó cikkünk:

Négy buszt tört fel a tébolyult férfi Kecskeméten

Élő adás