2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kérdésre nem válaszolt a Czeglédy-per hatodrendű vádlottja – videóval

Vallomást tett, de kérdésre nem válaszolt a Czeglédy-per hatodrendű vádlottja ma a Kecskeméti Törvényszéken. Holnap Czeglédy Csabát hallgatja meg a bíróság. Az M1 híradóban elhangzott, hogy a Törvényszéken felkészültek arra is, hogy akár több napig is eltarthat, míg vallomást tesz az elsőrendű vádlott.

A hatodrendű vádlottat hallgatták ma meg a Kecskeméti Törvényszéken a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet perében. Bár a férfi vallomást tett, kérdésekre nem akart válaszolni. Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az M1 híradójában elhangzott, hogy a Törvényszék a március elején kezdődött perben eddig az ügy több vádlottját hallgatta meg, csütörtökre idézték be az elsőrendű vádlottat, Czeglédy Csabát.

Azt is elmondták a híradóban, hogy a Törvényszéken felkészültek arra is, hogy akár több napig is eltarthat, míg Czeglédy Csaba vallomást tesz. A köztévében arról is beszéltek, hogy a vádiratban az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc jobbkeze és ügyvédje adhatott ki minden utasítást a Human Operátor Zrt. körül kibontakozó bűnügyben. A vád szerint Czeglédy Csaba és üzlettársai módszeresen és éveken keresztül trükköztek a közteherfizetéssel, amivel így összesen 6,3 milliárd forintot meghaladó összegű adót csaltak el.

A Czeglédy Csaba ellen zajló eljárás 2017 óta húzódik. A volt MSZP-s, most a DK támogatását élvező politikus ugyanis Gyurcsány Ferenc pártjának jóvoltából először EP-képviselőjelöltséget szerzett, amivel mentelmi joghoz jutott, majd szombathelyi önkormányzati képviselő lett.

Közben Gyurcsány Ferenc saját bevallása szerint nem csak pozícióval, de pénzzel is kisegítette Czeglédy Csabát és az általa működtetett Humán Operátor Zrt.-t, amikor családi cége, az Altus jelentős kölcsönt adott – mondták az M1-en, ahol az is elhangzott, hogy Czeglédy Csabának az 1990-es években fiktív számlák felhasználása miatt kellett felelnie, 2003-ban pedig már a Veszprém Megyei Bíróság jogerős ítéletében 1 év és 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, többrendbeli adócsalás és okirat-hamisítás miatt.

Élő adás