2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Ellökte, megütötte, hogy megszerezze biciklijét

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 19 éves jakabszállási férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy kerékpárt rabolt Kecskeméten.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 21-én este találkozott az ügy sértettével, akit felszólított arra, hogy adja át neki a 10.000 forint értékű kerékpárját. Ennek a sértett nem tett eleget, ezért a gyanúsított a sértettet meglökte, aki a földre esett és a biciklit is magára rántotta. Ezt követően a gyanúsított még ököllel meg is ütötte, majd a kerékpárral eltekert. A bántalmazás következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és a jelenléte biztosítása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette, de az ülésen a védő nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. Ennélfogva a végzés nem vált véglegessé - tájékoztatott a Kecskeméti Törvényszék.

Élő adás