2021. Január 23. Szombat  Zelma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két évet kapott a buszsofőr, aki a zebrán gázolta halálra a fiatal nőt (videóval)

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a büntetlen előéletű buszsofőrnek a büntetőügye, aki 2018. február 7-én este fél hétkor Kecskeméten, az általa vezetett menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusszal a Piaristák terénél lévő zebrán elgázolt egy szabályosan átkelő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. Jogerősen 2 év fogházat és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kapott.

Az egész várost megrázta, amikor 2018 februárjában a Piaristák terén egy 23 éves nőt a zebrán gázolt el egy helyi járatú autóbusz. A nő beszorult a busz alá, ahonnan már nem sikerült élve kiszabadítani. A rendőrség nem sokkal a baleset után rekonstruálta a történteket. A nyomozás során arra jutottak, hogy nem technikai okból, hanem emberi mulasztásból következett be a baleset. Később a Szegedi Ítélőtábla döntése nyomán került a Szolnoki Járásbíróságra az ügy. Erre azért volt szükség, mert a Kecskeméti Törvényszék büntető ügyszakos bíráinak mindegyike elfogultságot jelentettek be. Tavaly novemberben a helyszíni rekonstrukcióval egybekötött tárgyalást tartottak a Piaristák terének zebrájánál.

A buszsofőrt a Szolnoki Járásbíróság 2020. január 22-én meghozott ítéletében halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év fogházbüntetésre ítélte és 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ügyész súlyosításért, a vádlott enyhítésért, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol most jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. július hó 10-én meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta - kaptuk a hírt a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályától.

Kecskemét percről percre

Élő adás