2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Közokirat hamisítással és lopással gyanúsítják – letartóztatásba került

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 47 éves kunszentmiklósi férfinak, akit közokirat hamisítással és lopással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. májusában ellopta egy ismerőse személyi okmányait (személyigazolványát, társadalombiztosítási igazolványát, adóigazolványát és lakcímkártyáját), majd azokat felhasználva próbálta meg az ismerősének járó 22.800 forint összegű szociális ellátást a postai kézbesítőtől felvenni, aki azonban megtagadta a férfi kérését.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja férfit, hogy 2021. október 28-án két gépkocsiból különböző értéktárgyakat (telefon, táska, személyi okmányok), valamint 79.000 forint készpénzt vitt el.

A bíróság a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

A döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított ugyanakkor fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így számára 5 munkanap áll rendelkezésre a nyilatkozat tételre. A fellebbezést a Kecskeméti Törvényszék bírálja el.

Élő adás