2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatásban a fegyveresen elkövetett rablással gyanúsított román férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak az 25 éves román férfinak, aki a gyanú szerint ismeretlen társával lövöldözött az M5-ös autópályán 2019 áprilisában.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és ismeretlen társa április 22-én 0 óra 40 perc körül az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében rendőri egyenruhához hasonló öltözékben megállították a szintén román állampolgár által vezetett személygépjárművet. Ezt követően gázriasztó fegyverrel lövéseket adtak le és bántalmazással fenyegették meg a gépjármű vezetőjét és két utasát, azért, hogy ezzel a gépjármű átadására kényszerítsék őket. A gyanúsítottnak és társának így a járművet sikerült megszereznie és abból ellopták a sértettek 24.750 EUR összértékű értéktárgyait, majd hátrahagyták a gépkocsit. A rablást megelőzően a gyanúsított és társa az általuk használt személygépjármű rendszám-tábláit ragasztóanyaggal lefedte és így közlekedtek Magyarország útjain.

A bíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, Magyarországi kötődéssel, lakóhellyel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását a jelenléte biztosítása és bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, valamint az is, hogy szabadlábon hagyása esetén nehezítené ismeretlen bűntársa felkutatását.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Élő adás