2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatásban a gyanú szerint ittasan balesetet okozó férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak 32 éves kiskunhalasi férfinak, aki a gyanú szerint elütött egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. december 13. napján 18 óra 48 perc körül Kiskunhalas lakott területén belül ittas állapotban közlekedett személygépkocsijával. A gyanúsított a STOP táblát figyelmen kívül hagyva hajtott be egy kereszteződésbe, ahol nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan, kerékpáron közlekedő 13 éves sértettnek, akit így elütött. A sértett elesett és a jármű alá került, míg a gyanúsított megállt és segítségnyújtás nélkül gyalog elhagyta a helyszínt. A gépkocsi hátsó tengelye alá beszorult sértettről a járművet járókelők közös erővel leemelték és őt a gépkocsi alól kiemelték. A baleset következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései keletkeztek.

A bíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása és jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, valamint esetében a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Élő adás