2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatásban a kiskorú kifosztásával gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinak, aki Tiszakécskén bántalmazott egy kiskorú fiút, majd elvette az értékeit.

A megalapozott gyanú szerint a férfi, valamint az egyik ismerőse május 8-án az esti órákban a sértettel együtt italoztak. Ennek során a sértett önként átadott 65.000.-forint készpénzt, amit később a gyanúsított és a társa többszöri kérése ellenére sem adtak vissza neki. A sértett ezért feljelentette a gyanúsítottat, aki ezen felháborodva május 10-én  az egyik utcában felelősségre vonta, megrúgta őt. A sértett megpróbált elmenekülni és átment az út túloldalára, de a gyanúsított követte őt, több alkalommal ismét belerúgott, ennek következtében a sértett a földre esett. Ekkor a zsebéből kiesett 7.000.-forint, amelyet a gyanúsított - egy 5.000.-forint értékű dohánymorzsolóval együtt -elvett.

A járásbíróság a két folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették, de az ülésen a gyanúsított kirendelt védője nem vett részt, így neki még 5 napja van a fellebbezés bejelentésére. Így a végzés nem vált véglegessé.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya

Élő adás