2020. Október 21. Szerda  Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatásban egy újabb embercsempész

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 47 éves ukrán férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 4 harmadik országbeli állampolgárnak próbált meg segítséget nyújtani ahhoz, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. augusztus 20. napján 16 óra 32 perc körül a déli államhatár közelében egy bérelt személygépkocsiba négy afgán állampolgárt vett fel, akiket Nyugat-Európába próbált meg szállítani, azonban az M5-ös autópályán a járművet a rendőrök igazoltatás alá vonták.

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú (2 évtől 8 évig terjedő) szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, magyarországi kötődéssel nem rendelkező ukrán állampolgárságú férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása és jelenléte biztosítása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette, de az ülésen a védő nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezés bejelentésére. Ennélfogva a végzés nem vált véglegessé.

Kecskeméti Törvényszék 

Élő adás