2020. Szeptember 19. Szombat  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Letartóztatták a lajosmizsei késes rablókat

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 20 és 27 éves férfiaknak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy késsel megfenyegettek és kiraboltak két férfit Lajosmizsén.

A megalapozott gyanú szerint a 20 éves gyanúsított 2020. augusztus 2-án éjszaka találkozott az ügy két sértettjével, akikkel beszélgetni kezdett, mialatt idősebb társa csatlakozott hozzájuk. A 20 éves gyanúsított elkérte az egyik sértett mobiltelefonját, aki átadta neki, amikor azonban azt visszakérte, akkor a gyanúsítottak kést rántottak és megfenyegették a két sértettet.

Ezt követően a 27 éves gyanúsított ököllel arcon ütötte az egyik sértettet és elvette a 20.000.-Ft értékű ezüst láncát, valamint a zsebéből kivett 220.-Ft készpénzt is. Ezt követően a másik sértettet is bántalmazta, akitől 3.500.-Ft összeget zsákmányolt. Mindeközben ezalatt társa a sértetteket továbbra is késsel fenyegette.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett) bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását a jelenlétük biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak és a 20 éves gyanúsított védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

 

 

 

 

 

 

 

Élő adás