2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megújulnak a Kecskeméti Fürdő medencéi

Elvégezték az 50 méteres medence karbantartását a Kecskeméti Fürdőben. A gépészet és medencekarbantartás mellett a vízcsere is megtörtént. Jövő hét végére már a 25 méteres medence karbantartása is véget ér, ami szintén jó hír az úszók számára.

Átvizsgálták a medencetestet és ellenőrizték a vízgépészetet is a Kecskeméti Fürdő 50 méteres medencéjében. Átvizsgálták a diffúzorokat, amelyek a medence feltöltését végzik és a rajtkövek elektromos rendszereit is felújították. Az úszók jövő héttől vehetik majd birtokba a medencét.

– Ma reggelre a medence teljesen feltöltődött vízzel, ezután a vízkémiának és a vízhőmérsékletnek a beállítása következik, így várhatóan hétfő reggel 6 órától a vendégeink ismét használhatják az 50 méteres medencét - nyilatkozta Székely Lilla, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályvezetője. Hozzátette, az úszók először valószínűleg azt veszik majd észre, hogy frissebb és a megszokottnál is jobb minőségű a víz. Emellett a medence festése is megújult.  

Ugyanezeket a munkálatokat párhuzamosan a 25 méteres medencén is végzik. A kisebb úszómedencét jövő hét végére töltik majd fel vízzel. A versenyelemek, mint például a rajtkövek felújítása is rendkívül fontos része a karbantartásnak, hiszen nagy az igény a medencékre versenyhelyszínként is.

Jövő hét végén például már egy országos eseménynek, az Ötpróba Úszónapnak ad majd helyet a Kecskeméti Fürdő, így a versenyzők szempontjából is fontos a medencék megújulása.

Élő adás