2020. Június 1. Hétfő  Tünde

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Öt és fél év fegyházat kapott a virágrabló

Öt év hat hónap szabadságvesztésre ítélték ma (hétfőn) a Kecskeméti Járásbíróságon azt a férfit, aki virágokat lopott társasházakból tavaly áprilisban, és két lakóra rá is támadt, hogy megvédje zsákmányát. R. Béla többszörös és különös visszaesőnek minősült.

Egy többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfivel szemben született ma jogerős ítélet a Kecskeméti Járásbíróságon. Ahogyan korábban megírtuk, R. Béla 2018 áprilisában bement egy kecskeméti lépcsőházba, ahonnan két darab, kb. 10.000 forint értékű cserepes növényt kísérelt meg ellopni. A társasház 86 éves lakója észrevette a lopást, és felszólította, hogy tegye le a cserepeket és távozzon. A férfit ez nem igazán érdekelte, megpróbált a növényekkel együtt elmenekülni. Az idős férfit könyökével fellökte. A sértett ennek következtében elvesztette az egyensúlyát és a csuklóját beütötte. A bácsi ennek ellenére is megpróbálta megállítani a virágtolvajt.

A menekülő férfi a virágokat a járdára tette le, majd visszament az idős lakóhoz, és ököllel megpróbálta megütni.

A sértettnek azonban sikerült elhajolnia. Egy másik lakó is látta a történteket. Ő is megpróbálta feltartóztatni a férfit, a rabló azonban őt is ellökte. A lakók így inkább hagyták futni a férfit, akinek a növényekkel együtt sikerült elmenekülnie a helyszínről. A sértettek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A bíróság R. Bélát mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül 5 év 6 hónap szabadságvesztésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítéli.

A szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani, a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A férfi egyrendbeli rablási bűntettben és négyrendbeli lopási vétségben bűnös. Az ítélet meghozatalnál azonban enyhítő körülménynek számított, hogy az előkészítő ülésen beismerő nyilatkozatott tett, négy kiskorúról kell gondoskodnia, valamint az okozott anyagi károk kis részben megtérültek. R. Béla felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt a bűncselekmény elkövetésekor, így a mostani mellett, az akkor kiszabott büntetést is le kell ülnie. Az ítélet jogerős.

Élő adás