2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Rollerlopásra vette rá unokaöccsét, négy hónapot kapott

A Noszlopy Gáspár park játszóterén lopták el egy fiú rollerét. Egy 24 éves férfi biztatta fel unokaöccsét, ne adja vissza a próbakör után a járgányt, ezért most négy hónap börtönre ítélték.

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a 24 éves kiskunfélegyházi férfinek a büntetőügyében, aki 2017 augusztusában lopás elkövetésére vette rá fiatalkorú unokaöccsét.Az ítélet lényege szerint a vádlott és fiatalkorú unokaöccse 2017. augusztus 3. napján 16 óra és 17 óra közötti időben ellopták az ügy kiskorú sértettének 100.000.-Ft értékű rollerét. A Noszlopy Gáspár parkban a fiatalkorúnak megtetszett a roller, ezért elkérte azt, hogy kipróbálhassa. Ment vele néhány kört. A vádlott tudta, hogy unokaöccse régóta szeretne egy rollert, ezt azonban nem tudják megvenni neki. Így rávette a fiút arra, hogy együtt vegyék el azt a sértettől. Unokaöccse így, hiába kérte a tulajdonosa, nem adta vissza a rollert, inkább elvitték haza a vádlottal.

A férfi tudta, hogy unokaöccse még fiatalkorú, így tettével a fiatalkorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette. A Kecskeméti Járásbíróság a vádlott bűnösségét kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és lopás vétségében állapította meg, és ezért 4 hónap börtönre ítélte. A fiatalkorút az ügyészség korábban megrovásban részesítette. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn - írta a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Élő adás