2020. Május 30. Szombat  Zsanett, Janka

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Négy év börtönre ítélték VV Aureliot, aki összeroppant a tárgyaláson

Ma (szerdán) délután született ítélet VV Aurelio ügyében a Kecskeméti Törvényszéken. A valóságshow győztesét négy év börtönre ítélték emberrablás bűntette miatt, ő azonban nem hallgatta meg az ítéletet. Lelkileg telejsen összetört a délelőtti tárgyaláson, ezért elhagyta a bíróság épületét. 

Szerda reggel barátnőjével érkezett a bíróságra a ValóVilág egykori győztese, Aurelio. Mindketten nagyon feszülten foglaltak helyet a tárgyalóteremben. A mai tárgyaláson ugyanis délután már ítélet várható. Kiderülhet, hogy Aureliónak börtönbe kell-e vonulnia.

A bíró a délelőtti tárgyaláson elmondta: a bizonyítási eljárás befejeződött, most jönnek a perbeszédek, majd utána a vádlottak felszólalhatnak az utolsó szó jogán, valamint a mai nap ítélet is lesz.

Aurelio láthatóan összeroppant a tárgyalása utolsó napján. Sírva szólalt meg az utolsó szó jogán. Elmondta, elismeri, hogy kirángatta a kocsmából és felpofozta a sértettet, de nem emberrablás szándékával ment oda. L. K. 12 éve a haverja, korábban vele osztotta meg "lelki sérelmeit". Arról pedig nem tehet, hogy ő és barátai küzdősportokat űznek. A teljes vallomás - ami nehezen értelmezhető - videónkban tekinthető meg:

Az ügyész 5 év börtönben letöltendő büntetést kért Aurelióra, illetve a korábbi drogügye miatt kiszabott 1 év 2 hónapot is le kell ülnie, amit korábban felfüggesztettek neki, így összesen 6 év 2 hónapot kértek rá.

Enyhítő körülményt nem talált az ügyészség, viszont súlyosbítót igen, mivel csoportosan elkövetett volt az emberrablás, Aurelio büntetett előéletű, illetve a korábbi felfüggesztett büntetése alatt követte el az emberrablást. Ítélet 13 órakor várható.

A vád szerint Aurelio Caversaccio zsebéből 130 ezer forintot loptak ki egy bajai kocsmában. Mivel ő tudni vélte, hogy csakis L. K. lehetett az elkövető, két barátjával megkeresték. A gyanú szerint a fiatalembert bántalmazták, majd mivel – elmondása szerint – L. K. a pénzt a nagyszüleinél rejtette el, odavitték. Ezért Aureliót emberrablás miatt 8 évre is ítélhetik.

13 órakor hirdették ki az ítéletet, amit Aurelio nem hallgatott meg. Teljesen összetört, még az ítélethirdetés előtt elhagyta a bíróságot. A bíróság végül első fokon bűnösnek találta a valóságshow nyertesét, és négy év börtönre ítélték. Emellett három évre eltiltották a közügyektől, illetve legkorábban büntetése 2/3-ának letöltése után szabadulhat. Aurelio ügyvédje fellebbezést nyújtott be az ítélettel szemben.

Élő adás