2019. December 15.   Valér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Tanúkihallgatás a pancser tolvaj ügyében

Tanúk kihallgatásával folytatódott annak az ágasegyházi férfinek az ügye, aki tavaly ilyenkor egy kecskeméti autómosóból próbált meg gépjárműveket eltulajdonítani. A parkolóban azonban nekitolatott egy oszlopnak, a kocsit összetörte, így egy másik autóval hajtott el a helyszínről.

Két tanút is kihallgattak ma (szerdán) a Kecskeméti Járásbíróságon annak a 26 éves ágasegyházi férfi ügyében, akit több autó ellopásával is vádolnak. A férfi 2018 nyarán éjfél körül bement egy kecskeméti autómosó irodájába, ahonnan elvitte egy több százezer forint értékű személygépkocsi indítókulcsát, majd az ahhoz tartozó autót el akarta lopni.

Azonban a vádlott a parkolóban nekitolatott egy oszlopnak és összetörte a gépjárművet. Mivel a manőver nem sikerült, így a tolvaj visszacsempészte a személyautó indítókulcsát, és egy másikét vitte el, majd azzal a kocsival hajtott el a helyszínről. A lopott járművet még aznap megtalálták és visszaadták tulajdonosának a rendőrök.

Az autómosóval szomszédos autókereskedés munkatársai a tanúkihallgatás során elmondták, hogy összesen négy autó károsodott meg a lopás kísérlete közben, ebből kettő azért, mert feltehetően azokkal próbálta meg kitörni a vádlott a kaput. Pár nappal az eset előtt pedig korábbi munkaadójának kecskeméti telepéről vitt el egy platós teherautót, hiszen tudta, hogy az indítókulcsot az ülés alatt tárolják, így zavartalanul elhajthatott a helyszínről. A teherautó azonban az egyik Kecskemétről kivezető útszakaszon meghibásodott, ezért a vádlott kénytelen volt az út szélén hagyni.

A férfi ezekben a napokban nem csak autókat tulajdonított el, hanem lakásokat is megkísérelt feltörni, melyek sikertelenül végződtek. Az eljárás egy igazságügyi gépjármű szakértő által kihirdetett szakértői bizonyítással folytatódik majd.

Élő adás