2020. Január 20. Hétfő  Sebestyén

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az ország élvonalában a Kecskeméti Sportiskola

A Kecskeméti Sportiskola az elmúlt év júliusától a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. keretein belül működik. A sportiskola tíz szakosztályában több mint ezer gyerek sportol. A gazdasági társaságot a 108-szoros válogatott kosárlabdázó, Ivkovicné Béres Tímea vezeti, a sportszakmai irányítás az egykori kiváló röplabdázó, Fritz Ágnes feladata.

Az egyéni és a csapatban elért eredmények alapján az ország egyik legsikeresebben működő sportiskolája a kecskeméti. A közel ezer fiatal sportolót versenyeztető szakosztályok versenyzői között többen kimagasló egyéni eredményeikkel hívták fel magukra a figyelmet, de a csapatsportágakban is jól szerepeltek a kecskeméti fiatalok. Többen a magyar válogatott tagjaként vehettek részt különböző nemzetközi versenyeken, valamint az országos bajnokságokon értek el jó eredményt.

A kimagasló eredményt elért versenyzők közül kiemelkedik Orbán Adrián ökölvívó, aki a Budapesten rendezett ifjúsági világbajnokságon ezüstérmet szerzett a magyar bajnoki címe mellé.

Kiemelkedő teljesítménnyel tette le a névjegyét az atléták között Palkovits István futó, aki a felnőtt magyar bajnokságon negyedik helyet szerzett, és kvalifikálta magát a júliusi junior Európa-bajnokságra. Hasonlóan sokat fejlődött és jól szerepelt az elmúlt évben Fekete István súlylökő, aki szintén kvalifikálta magát a junior Európa-bajnokságra. 

A cselgáncsozók között is sokan értek el jó eredményt. Major Ádám a serdülő diákolimpia megnyerése után a Győrben rendezett serdülő Európa Kupát is elhódította. Klubtársa, Cigány Zsombor Ifjúsági országos bajnok lett a Siklóson rendezett versenyen.

Drabant Anita asztaliteniszező országos egyéni és páros bajnok, aki eredményeivel természetesen tagja az ifjúsági válogatottnak. A rögbis Gál Barnabás az U16-os magyar válogatott meghatározó tagjaként szerepelt az elmúlt év versenyein.

Az úszók között is többen letették a névjegyüket a különbözőm országos versenyeken. Kiss-Pauditz Aliz az Országos Delfin Bajnokságon a 100 méteres női mellúszásban negyedik lett, az 50 méteres mellúszásban pedig a hetedik helyet szerezte meg. Kubicsek Kornél az országos úszóranglistán 200 méteres hátúszásban a harmadik helyen áll.

A csapatsportágakban is jeleskedtek a sportiskola együttesei az országos versenyeken. A röplabdázók az országos fiú bajnokság megnyerésével bizonyították, hogy ebben a sportágban kiváló az utánpótlás-nevelés Kecskeméten. A legfiatalabb röplabdázóknál a fiúk mini országos bajnokságot nyertek, a leányok hatodikak lettek.

A kézilabdázók között kiemelkedő az U14-es fiúk szereplése, akik az első osztályban elért hatodik helyezésükkel több, országos szinten nagyobb kézilabdaklub fiataljait előzték meg. Az U12-es korosztályos fiú csapat egész évben egyenletesen szerepelt, nem talált legyőzőre, megnyerte az országos rendezésű Pünkösdi Kupát is. Ebben a korosztályban még nincs eredményszámítás.

A vízilabdázók közül az ifjúsági fiú korosztály a Dél-Kelet Bajnokság 3. helyét szerezték meg, a gyermek korosztályos csapat pedig a Benu Fiú Gyermek Országos Bajnokság A/2-es csoportjának harmadik helyén végzett.

A szárnyait bontogató jégkorongszakosztály U14-es csapata is egyre eredményesebben szerepel.

Élő adás