2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jól bírta a feszültséget a Spartacus fiatal asztaliteniszezője

Idén is megrendezték az ország 24 legjobb újonca (U13) számára a Top 24 elnevezésű országos asztalitenisz versenyt, amely az országos versenynaptár egyik legrangosabb tornája. A 2019-es Feszültség Kupán a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Polónyi Nóra révén képviseltette magát.

Az első nap a csoportmérkőzések után alakult ki az első, második és harmadik nyolcas mezőnye. Nóri ötből négyszer győztesként hagyta el az asztalt, így magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé.

Ezt követően körmérkőzéses rendszerben folytatódott a torna, és ez további hét kiélezett párharcot predesztinált játékosunk számára. Még az első nap két mérkőzéséből egyet sikerült megnyernie, a későbbi első helyezettől, Müller Evelintől szenvedett vereséget. Második napon négyszer lépett asztalhoz Polónyi, és akadályok felét sikeresen teljesítette. A versenyt végül az ötödik helyen zárta.

Vajda Viktor edző értékelése: Mentálisan ez a legmegterhelőbb verseny, ugyanis az összes mérkőzés szinte ki-ki meccs, ezért folyamatosan maximális koncentrációt igényel. Fizikálisan is nagy erőpróba, főleg az ilyen fiatal versenyzők számára, mivel rengetegszer kell asztalhoz állniuk. Nóri kiválóan vette ezeket a nehézségeket és nagyon szép eredményt ért el ahhoz képest is, hogy ő még egy évvel fiatalabbként indult ezen a versenyen.

Élő adás