2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kitűnő feltételek között készülhetnek az atléták

Az új Kecskeméti Atlétikai Központ hivatalos átadása még nem történt meg, de az atléták már birtokukba vették a létesítményt. Az új objektum berendezéseinek megvásárlásához a Kecskeméti Sportiskola is jelentősen hozzájárult, mert a magasugrók számára A kategóriájú versenyek megrendezésére is alkalmas ugródombot szerzett be.

Ivkovicné Béres Tímea, a sportiskolát is működtető Kecskeméti Junior Nonprofit Kft. ügyvezetője fontosnak nevezte, hogy a sikeres utánpótlás-nevelő munkát végző atlétika-szakosztály a legjobb körülmények között készülhessen, illetve magas színvonalú versenyeket rendezhessen. Ezért is volt szükség az eszközbeszerzésre. Reményét fejezte ki, hogy a sportiskola sportolói tovább tudnak fejlődni, és újabb tehetségek is felbukkannak a jövőben. Mindezekért köszönettel tartozunk a városvezetésnek, akik elkötelezetten támogatják a fiatalok sportolását és a körülmények minőségi fejlesztését.

A hétvégén rendezték meg Magyarország serdülő és ifjúsági csapatbajnokságot, amelyen a Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Club – Kecskeméti Sportiskola fiatal atlétái parádésan szerepeltek.

Adamik Zoltán, a KARC-KESI vezetőedzője elmondta: öt csapattal is sikerült bajnoki címet nyernünk, amely azt is jelentette, hogy a legjobban szerepeltünk a klubok közül. Lehetne akár az új pálya meglétének is betudni a szereplést, de nyilván ez egy hosszabb felkészülés sikeres állomása volt. A korszerű létesítmény viszont óriási lökést adott a fiataloknak.

Értékelése szerint a kétnapos esős hideg versenyen az ifjúsági lányok csapatai közül magasugrásban nagyon szoros versenyben sikerült nyerni, míg távolugrásban esélyeshez méltó módon, fölényesen győztek lányaink. A fiúk gerelyhajításban jeleskedtek és értek el második helyezést. Magyari Kristóf viszont a legmesszebbre hajította a szert a mezőnyben. A serdülők három arannyal járultak hozzá az éremgyűjteményhez. Két csapatunk úgy nyert, hogy nem számítottak az esélyesek közé, de rendkívül egységes teljesítménnyel tudtak nyerni lány magasugrásban és gerelyhajításban. Súlylökésben viszont esélyesként nagy fölénnyel nyertek.

Élő adás