2020. Augusztus 6. Csütörtök  Berta

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lezárult a Dél-alföldi Dobó Versenysorozat

Ma zárult le a Dél-Alföldi Dobó Versenysorozat. Az eseménynek a Kecskeméti Atlétikai Centrum adott helyet.

Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők a Dél-Alföldi Dobó sorozat mai versenyére a Kecskeméti Atlétikai Centrumba.

„A vírushelyzet miatt az egész verseny idény csúszott és elhatároztuk itt, a Dél-Alföldi régióban, hogy csinálunk egy négy versenyből álló sorozatot. Ennek utolsó állomása Kecskemét. Ugye az elsőt Szegeden rendezték, utána Szentes, Békéscsaba következett sorban, és mi vagyunk a befejező állomás” – mondta Adamik Zoltán, a KARC-KESI vezetőedzője.

A magyar atlétika egyik legnagyobb ígérete, a gerelyhajítás csúcstartója, Rivasz Tóth Norbert is részt vett a versenyen. Mellette két 70 méter felett tudó dobó indult: Kovács Noel és Rabb Attila.

Súlylökésben a felnőtt élmezőnyből a versenyen részt vett a tavalyi bajnok Detrik Balázs a fedett pályán, Fischer Márk és a hazaiak még junior korú reménysége, Fekete István, aki a junior bajnoki cím mellett már a felnőttek között is dobogós volt a fedett pályás bajnokságon.

A hölgyeknél a bajnoki ezüstérmes Veiland Violetta állt a dobókörbe.

Márton Anita, Magyarország egyetlen atléta világbajnoka is indult volna a versenyen, ám egy sérülés miatt ki kellett hagynia a mai megmérettetést. Viszont mindenki örömére, jelenlétével megtisztelte a mai eseményt.

„Sajnos a múlt hét folyamán Békéscsabán egy versenyen megsérültem. Illetve már reggel úgy ébredtem, hogy fájt egy kicsit a derekam, a hátam. És verseny közben sikerült erre rásérülni. Így ugye a héten nem is tudtam olyan edzésmunkát végezni, ezért úgy döntöttünk az edzőmmel, hogy nem fogok ma versenyezni” – mesélte Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok magyar súlylökő.

A sportolónő életében és versenyre való felkészülésében is gyökeres változást hozott a COVID miatti helyzet. Az Olimpiát, a fedett pályás világbajnokságokat és sok más versenyét is lemondták.

Edzőjével úgy döntöttek, hogy visszavesznek egy kicsit a tempóból, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a regeneráció. Az ősz folyamán fognak dönteni a következő évi megmérettetésekről.

A dobószámok mellet távol-, és magasugrásban is megmutathatták ügyességüket hazai tehetségeink.

Ennek célja, hogy a hazai ugró versenyzők is minél több lehetőséget kapjanak a versenyzésre.

Szűcs Szabina magasugrásban és gerelyhajításban is indult. Beregszászi Renáta és az ifjúsági ranglista vezető Harkai Anna súlylökésben állt rajthoz. Magyari Kristóf az ifi gerely mezőnyben mérettette meg magát.

Szerző: Csősz Alexandra

Élő adás