2021. Január 27. Szerda  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Sikeresen szerepelnek a sportiskola cselgáncsozói

Magyar bajnoki címek és további kiváló eredmények bizonyítják, hogy kiválóan szerepelnek a Kecskeméti Sportiskola cselgáncsozói az országos versenyeken.

Nagysolymosi Tibor edző elmondta, a tavaszi kényszerű kihagyás után az effektív edzéseket júliusban tudták elkezdeni és végig tudtak dolgozni szeptember végéig. Ekkor kezdődtek el a versenyek.

– Szigorú körülmények között, kizárólag az edzők és a technikai személyzet vehetett részt a versenyeken – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nagyon örültek a lehetőségnek, annak ellenére, hogy a mérkőzésig minden versenyzőnek, edzőknek, technikai személyzetnek maszkban kellett lenni. Minden egy előre meghatározott protokoll szerint zajlott, nem jelentkezett semmi probléma a versenyzőknél.

Azok a versenyek maradtak el, amelyeket intézményben vagy iskolában terveztek megrendezni, amelyeket a járványhelyzet miatt bezártak.

Gondot jelent az edzések megtartása is, mert az iskolákban nem tudtak edzéseket szervezni, a szülők jó része pedig nem tudja a Bóbis Gyula Sportcsarnokba elhozni gyermekét. 

– Természetesen elfogadjuk, hiszen közös érdek a megelőzés, de az utánpótlás-nevelésben ezért lesz visszaesés – fűzte hozzá.

A Kecskeméti Judo Club – Kecskeméti Sportiskola utánpótlás-versenyzőinek a létszáma meghaladja a 120 főt, amely a járványt figyelembe véve magas szám, a versenyzői törzsgárda megmaradt, viszont a jövő évi toborzást mindenképpen nehezíti a jelenlegi pandémiás helyzet. A Bóbis Gyula Sportcsarnokban Nagysolymosi Sándor vezetőedző, valamint Nagysolymosi Tibor és Cseh Márk edzők vezetésével naponta két edzést tudnak tartani.

A Kecskeméti Judo Club – KESI versenyzőinek eredményei az októberben és novemberben eddig megrendezett versenyeken:
október 31-én Győrben Cigány Zsombor Junior B magyar bajnok lett, Zsadányi Zsolt bronzérmet szerzett, Major Ádám ötödik helyen végzett.
November 8-án Egerben rendezték a Diák A és Diák B magyar bajnokságot, amelyen Major Gábor ezüstérmet érdemelt ki, Verdung Imre és Falusi Péter ötödik lett.

A legújabb sikert november 15-én Győrben, a Serdülő Országos Bajnokságon érte el a Kecskeméti Sportiskola versenyzője, Nagy Nimród, aki a Diák C csoportban magyar bajnoki címet szerzett.

Élő adás