2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Több száz uszonyosúszó versenyez a hétvégén a Kecskeméti Fürdőben

Szombaton és vasárnap Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokság zajlik a Kecskeméti Fürdőben. A két napos eseményes 15 egyesület versenyez.

Az eseményen részt vett Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, valamint Kovács László, a Magyar Búvár Szakszövetség sportigazgatója

Aczél Péter a BÁCSVÍZ KVSC elnöke, aki köszöntőjében elmondta, Nagy öröm, és büszkeség, hogy a tavalyi év után ismét Kecskeméten rendezik meg az Uszonyos- és Búvárúszó Országos Bajnokságot, és arra is, hogy a BÁCSVÍZ KVSC a sportág meghatározó képviselője már hosszú ideje. Majd sok sikert kívánt a versenyzőknek, és kívánta, hogy az általuk célként kitűzött eredményeket el tudják érni a versenyen, amennyiben kvalifikációra van szükségük, azt meg tudják szerezni, és jó szurkolást kívánt a látogatóknak.

Majd Nyíri Iván a Szövetség elnöke vette át a szót, aki megköszönte a BÁCSVÍZ KVSC számára, hogy évről évre lehetőséget biztosít a verseny számára, valamint a szülőknek, hogy lehetőséget nyújtanak gyermekeiknek a búvárúszáshoz, hogy boldog, erős felnőtteket nevelnek belőlük. Majd bejelentette, hogy először az MBSZ életében először egy komoly sportruházat gyártó cég állt a Szakszövetség mellé, külön öröm számára, hogy többen is ezeket a ruhákat viselik. Majd megnyitotta a versenyt.

Az országos bajnokságon három korcsoportban, gyermek -ifjúsági és felnőtt csoportban vehettek részt a sportolók. 50, 100, 200, 400, 800 és 1500 méteren egyéniben, valamint 4x50,4x100 vagy a 4x200-as váltó tagjaként, Uszonyos delfin, uszonyos pillangó, búvárúszó, uszonyos gyors és felszíni úszás kategóriákban.

Élő adás