2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

LMP sajtótájékoztató a Malomnál

Európa zöld lesz, vagy nem lesz! címmel tartott sajtótájékoztatót a Lehet más a politika szerda délután Kecskeméten. Vágó Gábor, a párt EP-listavezetője szerint ez a választás az utolsó, amivel még szembe lehet szállni a klímaváltozással, ehhez azonban azonnali cselekvésre van szükség.

Így indította május 22-ei kecskeméti sajtótájékoztatóját Vágó Gábor, az LMP Európai Parlamenti-listavezetője. Kiemelte, hogy az Európai Uniónak kiemelt felelőssége van abban, hogy a következő öt évben, hogyan tudunk egy radikális zöldfordulatot meghozni. Az ellenzéki politikus szerint, azonnali cselekvésre van szükség, ez az utolsó választás, amikor még érdemben dönthetnek az emberek, és szembe lehet szállni a klímaváltozással. Az emberek felelősek az üvegházhatású gázok kétharmadának kibocsátásáért, ezért őket kell elsősorban szabályozni. Cselekvés hiányában ugyanis tíz év múlva félsivatagi klímaviszonyok alakulnak ki hazánkban. Hozzátette, hogy a Földön az átlagos hőmérsékletnövekedés 0,9 Celsius-fok, míg itt a Homokhátságon és a Dél-Alföldön pedig 1,8 fok, ezért térségünk kiemelten elszenvedője a globális problémának. Hozzátette, hogy személyében lehetne először Kecskemétnek EP képviselője. Zárásként Vágó Gábor arra kérte az állampolgárokat, hogy a klímaváltozás ellen leginkább küzdő pártot, az LMP-t támogassák.

Azon dolgoznak majd, hogy az energiatermelés, a tömegközlekedés fejlesztése, és a közös agrárpolitikai támogatások területén forradalmi változásokat érjenek el.

Élő adás