2020. Szeptember 28. Hétfő  Vencel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

MSZP sajtótájékoztató és kampányzáró Kecskeméten

Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a Magyar Szocialista Párt Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetsége és Kecskeméti Helyi Szervezete a párt kecskeméti irodájában. Délután pedig kampányzáró fórumot tartottak a Három Gúnár Rendezvényházban.

Király József, az MSZP megyei elnöke elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, akkor még nem gondolták, hogy a fő nyertes Kecskemét lesz. A Mercedes idetelepülésével olyan fejlődési pályára állította a várost, amire az elmúlt 100 évben nem volt példa. Hozzátette, az a kormányzati politika, amit a Fidesz folytat, érzései szerint nem másról szól, mint kivezetni az Európai Unióból az országot, ez pedig Kecskemétnek nem érdeke.

Szanyi Tibor, Európai Parlamenti képviselő, az MSZP országos alelnöke elmondta, hogy programjuk a szociális dimenziónak olyan mértékét tárja fel, ami példátlan az Európai Unió eddigi fejlődésében. Kezdeményezik, hogy Magyarországon is legyen európai minimálbér, minimál nyugdíj és családi pótlék, de megerősítenék a gyermekjogokat és a lakhatási lehetőségeket is. Szanyi Tibor utalt arra is, hogy Varga Mihály, pénzügyminiszter ma belengette, hogy szeretnék a 27%-os adót csökkenteni, de csakis hosszú távon. Ehhez kapcsolódva kiemelte, hogy ez a kezdeményezés az ő általa írt tavalyi jelentés része. A politikus a bevándorlással kapcsolatban elmondta, hogy az európai parlamentbe jutásra esélyes egyik európai párt sem pártolja az illegális migrációt, az MSZP sem. Itt említette azt is, hogy az Európai Nyilvántartási Rendszerek számai szerint 2017-ben 117 ezer európai unión kívüli embernek adott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt a kormány.

Szanyi azt is elmondta, hogy a kormány tavaly 26 milliárd forintot költött bérmunkásszállókra és ahogy Szanyi nevezte: rabszolgatartó lakások építésére. Az alelnök a Mercedes-ügy kapcsán elmondta: „a Fidesz repült a Néppártból, a Mercedes meg itt félig meddig csomagol, minimum nem fog fejleszteni.”  

Délután a párt kampányzáró fórumán Szanyi Tibor arról beszélt, hogy az Európai Parlamentben a jövőben az ideológiai bontás helyett a képviselők Európához való viszonya lesz meghatározó. Lesznek Európa pártiak és Európa ellenesek. Az MSZP célja, hogy megtartsa jelenlegi képviseltségét vagy még több mandátumot szerezzen.

Élő adás