2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A közszolgálati csatorna fogja vetíteni a Toldi-sorozatot – Videóval

A nemrég elhunyt Jankovics Marcell által rendezett Toldi-sorozatot a Duna csatorna fogja vetíteni. Az első két részt szeptember 19-én lehet megtekinteni. A sorozat 12 plusz 1 epizódból áll.

Javában zajlik a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, aminek a története a 80-as évek közepéig nyúlik vissza. A fesztiválon versenyző filmek mellett koncertek, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket.

A rendezvényen jelentették be, hogy a közmédia Arany János Emlékévhez kapcsolódó pályázatával egy újabb animációs filmsorozattal bővül a hazai filmgyártás, amely Toldi történetét meséli el. 

– Karakteranimációval készítettük a sorozatot, ez azt jelenti, hogy – mint említettem – a valósághoz közeliek a figurák és a cselekménynek, a mozgásnak is a valóságot megközelítően kell megjelennie. Az a helyzet, hogy Magyarországon kevesen tudják ezt igazán jól megcsinálni – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Mikulás Ferenc, a Toldi producere. 

A nemrég elhunyt Jankovics Marcell által fémjelzett produkció kézzel rajzolt egyedi technikával készült, és az eredeti mű modern feldolgozása, melyben még Arany János is megjelenik. A sorozat 12 plusz 1 részből áll.

– Kötelességünknek éreztük és nagyon büszkék is vagyunk rá, hogy ez a sorozat a mi képernyőnkre kerül. Azonkívül, hogy egy irodalmi "kulturális képviselet", nemzedékek közötti hidat is képez. Ezen sorozat közben bizony a legkisebbek, a középkorúak vagy az én korosztályom és a legidősebbek is együtt ülhetnek a képernyő elé, mindegyikük számára sokat ad – mondta el Bakonyi Péter, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Gyermek, Ifjúsági és Film Főszerkesztőség főszerkesztője.

A sorozatot idén ősszel tűzi műsorra a Duna csatorna, szeptember 19-étől, vasárnap esténként lesz látható.

 

Élő adás