2018. Augusztus 14. Kedd  Marcell

17°C / 31°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

III. Oscar Kvízest az Otthon moziban

Nyugodtan elmondhatjuk, immár hagyománnyá vált, hogy az aktuális Oscar-díj átadása előtt összegyűlnek a kecskeméti film- és kvízőrültek, hogy összemérjék, ki tud többet a nagy Oscar-történelemről. Jelenetek, filmzenék, activity, tippek, színes, vidám, és izgalmas újdonságok várják a résztvevőket február 23-án (pénteken) az Ifjúsági Otthon Tükörtermében.

Túri Edit, az Otthon mozi vezetője:

- Az Oscar Kvízest elindításának apropóját a „Saul fia” Oscar-jelölése adta 2016-ban. A célunk az volt, hogy együtt szurkoljunk Nemes Jeles Lászlónak és filmjének. Nagyon fontosnak tartjuk ugyanis a közösségi élményt, a közösségformálást. Azóta minden évben van apropója, azon túl, hogy nagyon jó közösség alakult, egyre népszerűbb a dolog. Az elmúlt három évben szerencsére van is miért szurkolni. 2016-ban a „Saul fiá”-nak, 2017-ben a „Mindenki”-nek szurkolhattunk, és legnagyobb örömünkre el is nyerték a díjat, idén, 2018-ban pedig Enyedi Ildikónak és filmjének, a „Testről és lélekről” című zseniális filmnek szoríthatunk.

- Amikor 2016-ban megálmodtad és elindítottad ezt a kvízestet, így képzelted el?
- Pontosan így. Nagyon örülök, hogy évről-évre összegyűlnek azok, akik szeretik az Otthon mozit, a kvízt és a filmeket. Azt gondolom, Gyimesi András kvízmester személyében megtaláltam a legjobb partnert ehhez az eseményhez.

- Hogy alakul a csapatok létszáma?
- Tavaly az első évhez képest megduplázódott, remélem, idén legalább annyian, vagy még többen választanak bennünket február 23-án.

- Kiket vártok a kvízestre?
- Olyan, legfeljebb 5 fős csapatok jelentkezését várjuk ismét, akik imádják a filmeket, nyomon követik a filmvilág híreit és még játékos kedvűek is. Ja, és nem mellékesen, le tudják győzni a tavalyi legjobb csapatot. 

III. Oscar Kvízest
Helyszín: Ifjúsági Otthon, Tükörterem
Várható időtartam: 3 óra (18-21 óráig)

Jelentkezés: oscarkvizest@gmail.com címen a csapat és a tagok nevének megjelölésével. 

Gyimesi András, feladatfelelős, kvízmester

- Nagyjából hasonló feladatok lesznek, mint az eddigiek, de a közkedvelt klasszikusok mellett újdonságokkal is készülök. Az új típusú feladatok közt lesz olyan is, amire már két éve, az első kvízest óta készülök. Annyit mondhatok, hogy izgalmas lesz, de ha többet elárulnék róla, akkor arra előre fel lehetne készülni. Egészében tíz külön blokk lesz, és ahogy tavaly is volt, a QuizNight-ból átemelt +10-es kör zárja a vetélkedőt.

- Mióta készülsz a harmadik kvízestre?
- Úgy csináltam, hogy amikor a tavalyi vetélkedő véget ért február 24-én, onnantól kezdve már pavlovi reflexként dolgozott bennem, és, ha filmes témáról olvastam, hallottam, láttam, és megtetszett, felírtam magamnak, aztán hazamentem, és otthon van egy olyan dokumentum, hogy „Oscar Kvízest ötletek”. Abba írom az ötleteket, abban dolgozom ki a feladatokat, így már legalább negyven oldalnyi anyag gyűlt össze. Onnan mazsoláztam most is. De így is nagyon sok munka van benne a célegyenesben. Hosszú-hosszú órákon, napokon át dolgoztam rajta most is, az utóbbi három hétvégém csak arról szólt, hogy aprólékosan kidolgozzam a kérdéseket.

- Ezek szerint megszoktad, hogy már soha nem veszel részt játékosként az Oscar Kvízesten?
- Én még mindig örülnék annak, hogy ha valaki átvenné ezt a feladatot, nehogy valaki azt érezze, hogy ezt mindenképp nekem kell csinálnom, de így is örülök, meg úgy is. Így most ebből hozom ki a maximumot.  

Kapcsolódó cikkek:
Oscar Tükörországban
Oscar-Kvízest az Otthon moziban
Kié lesz az Oscar Oscarja?
Az Otthon moziból már elvitték az Oscart

HIRDETES_CIKK_KOZEPERE_BESZURVA

Élő adás