2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskeméti alkotó az Oscar-díjas csapatban - Videóval

Chloé Zhao A nomádok földje című alkotása nyerte el a legjobb film díját a 93. Oscar-gálán Los Angelesben. Vizuális effektusaiért Christopher Nolan Tenet című filmjét díjazták, az alkotó csapatban pedig ott van a kecskeméti Menyhei Szabolcs is.

 

Amikor az Oscar gáláról beszélünk akkor sokaknak egy távoli, megfoghatatlan és elérhetetlennek tűnő világ jut az eszébe. Az igazság azonban az, hogy a filmes világ pont a lehetőségekről szól, fogalmazott stábunknak a kecskeméti kötődésű Menyhei Szabolcs, aki Christopher Nolan Tenet című filmjében működött közre. A Tenet a Vizuális effektusaiért kapott díjat a filmgálán.

Szabolcs elmondta, az Oscar díj komoly szakmai presztízst jelent és egy hosszú út fontos mérföldköve. A munka sem állhat meg, ma már egy új animációs filmen dolgozik és ezen felül is vannak új projektek. Ezeket a feladatokat már más munkakörben fejezi be a fiatal művész.

Szabolcsnak nagy álma volt, hogy a tervezési folyamatok szintjén is beleszólhasson egy filmbe. Mi pedig az ő álmát láthatjuk majd ennek köszönhetően a filmvásznon. Tanácsként pedig csak annyit mondott a fiataloknak, akik hasonló karrierről álmodnak – Legyenek kitartóak és ne adják fel! Az alkotóval, ha minden jól alakul a KAFF-on is találkozhatunk majd.

Élő adás